22. 05. 2021 - 08:14
IZ KLUBA POSLALI JASNU PORUKU: Gospodski potez Manchester...
907
Shares
IZ KLUBA POSLALI JASNU PORUKU: Gospodski potez Manchester Uniteda oduševio Cristiana Ronalda

IZ KLUBA POSLALI JASNU PORUKU: Gospodski potez Manchester Uniteda oduševio Cristiana Ronalda

22. 05. 2021 - 08:14
0
Shares

Stara dama danas igra odlučujući meč u borbi za mjesto koje vodi u Ligu prvaka i ukoliko ne uspiju izboriti plasman u najelitnije klupsko takmičenje na svijetu onda je gotovo sigurno da će Portugalac napustiti klub.

Ronaldo s Juventusom ima ugovor na još godinu dana, ali prethodnih sedmica se uveliko piše o tome da je on već odlučio da na kraju ove sezone napusti klub iz Torina.

Naravno, on se već povezuje s nekim klubovima gdje bi mogao nastaviti karijeru, u početku su to bili Real Madrid i PSG.

Međutim, madridski AS objavio je sinoć da su čelnici Manchester Uniteda već kontaktirali Ronalda i da su mu ponudili mogućnost da se vrati na Old Trafford.

Ronaldo je u dresu Uniteda igrao od 2003. do 2009. godine, te se proslavio na Teatru snova. No, United ne želi da vrši nikakav pritisak i samo su odlučili da Ronaldu poruče da se može vratiti ukoliko to želi.

Špekulisalo se da bi se Ronaldo mogao vratiti i u lisabonski Sporting, ali njegov menadžer je to nedavno demantovao.

AS piše da je Ronaldo obavio razgovore i s Ole Gunnarom Solskjaerom i da mu se sviđa što United uopšte ne vrši pritisak da se on vrati, već su mu gospodski poručili da za njega uvijek ima mjesta u ovom klubu što je oduševilo Portugalca.

Ukoliko Ronaldo odluči na ljeto da napusti Staru damu onda se očekuje da Juventus zaradi oko 25 miliona eura od njegove prodaje.

No, ono što je za njih najvažnije jeste da će itekako osloboditi budžet za plate jer je Ronaldo daleko najplaćeniji igrač u Seriji A s godišnjom platom od 30 miliona eura.

Učitaj još novosti