20. 05. 2021 - 19:39
SEZONA U SAMOJ ZAVRŠNICI: Ko će u Prvu ligu FBiH?
907
Shares
SEZONA U SAMOJ ZAVRŠNICI: Ko će u Prvu ligu FBiH?

SEZONA U SAMOJ ZAVRŠNICI: Ko će u Prvu ligu FBiH?

20. 05. 2021 - 19:39
0
Shares

Na održanoj sjednici Prvostepene komisije za licenciranje klubova odlučivalo se o vanrednom postupku licenciranja klubova iz Druge lige Federacije BiH.

Na sjednici se odlučivalo o izdavanju licenci klubovima Druge lige Feedracije BiH grupa Centar, Sjever, Jug, Zapad 1 i Zapad 2 koji su aplicirali za učešće u takmičenju m:tel Prve lige Federacije BiH za takmičarsku sezonu 2021/2022.

Licencu za učešće u takmičenju m:tel Prve lige Federacije BiH za takmičarsku sezonu 2021/2022 dobili su sljedeći klubovi: FK "Borac" Jelah, OFK "Gradina" Srebrenik i HNK "Tomislav" Tomislavgrad.

Licencu za učešće u takmičenju m:tel Prve lige Federacije BiH za takmičarsku sezonu 2021/2022 nisu dobili: FK "Famos" Hrasnica, NK "Vitez" i NK "Podgrmeč" Sanski Most.

"U skladu sa odredbama pravilnika o licenciranju klubova NS FBiH , klubovi imaju pravo uložiti žalbu Drugostepenoj komisiji za licenciranje klubova NS/FS BiH u roku od 5 (pet) dana od dana prijema odluka Prvostepene komisije za licenciranje klubova NS FBiH", saopšteno je iz FS FBiH.

Podsjećanja radi u Prvu ligu će se plasirati dvije ekipe. Za sada je sigurno ispao Slaven, a da li će biti drugog putnika u niži rang zavisit će od toga da li će Olimpik ispasti iz Premijer lige ili ne.

Učitaj još novosti