20. 05. 2021 - 17:28
KONAČNO SE POJAVIO I SNIMAK: Ovako igra kineski debeljuca...
907
Shares
KONAČNO SE POJAVIO I SNIMAK: Ovako igra kineski debeljuca kojem je bogati TATA KUPIO KLUB

KONAČNO SE POJAVIO I SNIMAK: Ovako igra kineski debeljuca kojem je bogati TATA KUPIO KLUB

20. 05. 2021 - 17:28
0
Shares

Priča o He Shihuaji, "fudbaleru" iz Kine kojem je bogati tata kupio glub kako bi mogao igrati fudbal je postala viralna prije nekoliko dana. 

Vaga 126 kg, a bogati tata mu je kupio klub: Pojavio se i video kako "igra" kineski debeljuca
Kineski drugoligaš Zibo Cuju je nedavno promijenio gazdu, a novi vlasnik je trenera primorao da njegov sin mora nastupiti praktično u svakom meču.

Ništa tu ne bi bilo toliko čudno, a da He Shihua nema "antifdubalsku" građu. Vaga 126 kilograma i daleko je od idealne forme, ali to ga ne spriječava da bude glavni u timu.

1

Zadužen je za sve prekide, niti jedna akcija ne moće proći bez njega, čak i raspoređuje igrače kuda će se koji kretati. Najbolje je pogledati sažetke s jedne od utakmica.

Njegovo kretanje je bilo minimalno, svaki centaršut iz prekida je bio pogrešan, predaja lopte očajna. Jedino u čemu je dobar je građenje, što je očekivano obzirom na izgled.

Na jednoj od utakmica napravio je i veliku grešku u sudijskoj nadoknadi što je protivnik iskoristio te akciju završio fenomenalnim lobom za pobjedu.

Rezultat ovakve taktike je očekivan. Zibo Cuju je zakovan za dno grupe A druge kineske lige sa jednim remijem i četiri poraza. Uspjeli su postići i dva gola, a primiti deset golova. Kako igraju ispadanje u treću ligu je neminovnost.

Zbog ogromnih finansijskih problema koje su zadesile brojne bogataše u Kini znatan broj klubova je bio primoran da otpusti igrače, a pojedini su se i ugasili. Svakako najzvučniji primjer je Jiangsu Suning koji je ugašen nekoliko mjeseci nakon osvajanja titule prvaka.

Klub Zibo Cuju je osnovan u junu 1982. godine. Domaće utakmice igraju na Zibo Sports Center stadionu koji ima kapacitet od 45 hiljada sjedećih mjesta.

Prema podacima Transfermarkta ovaj tim vrijedi 1,87 miliona eura. Tim čine pretežno domaći kineski igrači, a interesantno da i jedan Albanac nosi dres ovog kluba. Riječ je o Albi Allai, dok je drugi internacionalac Joao Silva iz Portugala.

 

Učitaj još novosti