20. 05. 2021 - 00:35
Kukoč: Posljednji ples je 70 posto točan, ostalo je da se...
907
Shares
Kukoč: Posljednji ples je 70 posto točan, ostalo je da se priča proda

Kukoč: Posljednji ples je 70 posto točan, ostalo je da se priča proda

20. 05. 2021 - 00:35
0
Shares

Toni Kukoč je povodom konačnog primanja u košarkašku Kuću slavnih održao konferenciju za medije na Gripama. Tom prilikom govorio je i o kontroverznom dokumentarcu o Jordanovim Bullsima. 

Kukoč je u Posljednjem plesu, iznimno gledanom dokumentarcu u nastavcima, premda jedan od ključnih likova generacije koja je od 1996. do 1998. osvojila tri NBA naslova zaredom, prikazan kao nebitan lik.

kukocc

To je izazvalo ogorčenje njegovih brojnih štovatelja ne samo među ljubiteljima košarke, nego i bivšim igračima te Kukočevim suigračima. 

Iako su Bullsi koji su 90-ih osvojili drugi threepeat nezamisllivi bez Kukoča, koji je bio strijelac mnogih važnih koševa trijumfalne momčadi te službeno najbolji šesti igrač NBA lige 1996., u gotovo 500 minuta i deset nastavaka kultnog serijala u najboljem slučaju dobio je garbage time. 

Kukoč je u Splitu ovako komentirao Posljednji ples:

"To je većinom serijal o Jordanu i on je za sve trebao dati svoj blagoslov. Znali smo da će se naša zadnja sezona pratiti u stopu i da će se snimati sve utakmice, kao i događaji iza kulisa. Međutim, mislio sam da će više biti o načinu košarke koju smo mi igrali, da sva ova djeca koja LeBrona i Curryja smatraju najboljima ikad vide da je i tada bila igrana eksplozivna, super košarka. Kada Michaela pitaju je li GOAT, on kaže da ne može to reći jer nikada nije igrao protiv Russella, Chamberlaina, Curryja... Što se tiče Last Dancea, mislim da je 70 posto iskreno i točno. Ostalo je bilo da se ta serija proda. Moram priznati da neke stvari objavljene tamo nisam ni znao jer kada igraš i treniraš ne znaš što se događa u uredima ili na drugom kraju busa."

Učitaj još novosti