18. 05. 2021 - 15:42
Juventus i Milan u velikim problemima, u zadnjem kolu se bore...
907
Shares
Juventus i Milan u velikim problemima, u zadnjem kolu se bore za 7 miliona eura

Juventus i Milan u velikim problemima, u zadnjem kolu se bore za 7 miliona eura

18. 05. 2021 - 15:42
0
Shares

Zadnje kolo talijanske Serie A donosi brojna uzbuđenja. Iako je Inter odavno prvak, čak četiri kluba bore se za preostale tri pozicije koje vode u Ligu prvaka.

Međutim, zadnje kolo se neće igrati samo za plasman u elitno natjecanje nego i za dodatnu financijsku injekciju.

Naime, Calcioefinanza donosi vijest kako zarada od TV prava za ovu sezonu iznosi 1.1 milijardu eura. Taj iznos će se podijeliti na sljedeći način: 50% će se raspodijeliti jednako svim klubovima u ligi. 20% raspodijelit će se klubovima s obzirom na bazu navijača, a 30% će se raspodijeliti s obzirom na uspjeh. Polovica te stavke (ukupno 15%) odnosi se na uspjeh u tekućoj sezoni, dok se druga polovica odnosi na uspjehe koji klubovi imaju od 1946.

Raspodjela dodatne zarade će prema tome iznositi ovoliko po pozicijama:

screenshot-23

1. mjesto: 23.4 milijuna eura

2. mjesto: 19.4 milijuna eura

3. mjesto: 16.8 milijuna eura

4. mjesto: 14.2 milijuna eura

5. mjesto: 12.5 milijuna eura.

To znači da će petoplasirani klub u odnosu na drugoplasirani zaraditi čak sedam milijuna eura manje, što je u ovakvim vremenima ogromna razlika. Raspodjelu nagrada po pozicijama možete naći ovdje.

Inter i Juventus u velikim problemima
Čitav talijanski nogomet, kao i ekonomija, doživjeli su težak financijski udarac usred koronakrize. Inter, Juventus i Milan su kao klubovi s najvećim dugovima pokušali naći spas u Superligi koja je ekspresno propala. I drugi, manji talijanski klubovi prijavljuju velike gubitke.

Podsjetimo, Juventus je prošli tjedan zamolio igrače da prihvate odgodu plaćanja četiri plaće. Isto su napravili i sredinom prošle godine, kada su na taj način prišparali oko 90 milijuna eura.

Inter je, čini se, u još goroj situaciji. Nakon što su se igrači odrekli premija za naslov, predsjednik ih je zamolio da se odreknu plaća, pri čemu bi im bonusi za titulu ipak bili isplaćeni. Ako Juventus ili Milan završe izvan Lige prvaka, a samim time ostanu bez ogromnog financijskog kolača, možemo očekivati produbljenje krize u tim klubovima. 

Učitaj još novosti