17. 05. 2021 - 11:39
Igra za slavni klub, zarađuje bogatstvo, ali je toliko skroman...
907
Shares
Igra za slavni klub, zarađuje bogatstvo, ali je toliko skroman da mu se i saigrači smiju

Promijenio kopačke nakon dvije godine

Igra za slavni klub, zarađuje bogatstvo, ali je toliko skroman da mu se i saigrači smiju

17. 05. 2021 - 11:39
0
Shares

Kada imate status jednog jednog od najboljih igrača u svjetski popularnom klubu automatski ste slavni te poznata faca svakom ljubitelju fudbala.

To je slučaj sa Matthijsom De Ligtom, koji godišnje u Juventusu zaradi 8.5 miliona eura bez bonusa i među najplaćenijim je fudbalerima Serije A.

Osim odličnim igračim kvalitetima ovaj 21-godišnjak se može i pohvaliti nevjerovatnom skromnošću tolikom da mu se ponekad i saigrači smiju.

Sjajni nizozemski štoper je govorio kako mu je prioretet ono što radi na terenu i kako igra, dok mu odjeća i izgled nisu toliko bitni.

"Ja sam Matthijs, ja sam svoj i nećete me vidjeti da na trening idem u skrojenom odijelu. Moja profesija je nogometaš i želim biti samo zvijezda na terenu. Ponekad mi se u svlačionici smiju zbog onog što nosim, ali nije me briga", rekao je De Ligt.

"Sve dok se dobro osjećam u tome, dobro mi je. Najvažnije je dobro se ponašati na terenu. Onda će te više ljudi poštovati nego kad nosiš skupu odjeću. Poštujem dobre igrače koji vole izgledati dobro i imaju dosta skupih sportskih automobila, ali ne moramo svi biti isti".

Mladi defanzivac je skoro dvije godine nosio iste kopačke koje su krpljenje bezbroj puta, a tek nedavno ih je promijenio i to što je bio primoran.

De Light je u starim adidasvim kopačkama igrao do meča protiv Parme, dok je na posljednjih nekoliko utakmica uključujući derbije protiv Milana i Intera igrao u novoj opremi.

Objasnio je reprezentativac Lala i glavnu razliku između Nizozemske i Italije gdje mu smeta slava koju je stekao dolaskom u Juventus.

"U Nizozemskoj sam bio samo dječak koji je igrao nogomet. U Italiji su nogometaši posebna društvena klasa. Sviđa mi se što me cijene u Italiji, ali bilo mi je jako lijepo hodati po Nizozemskoj a da mi ne prilazi toliko ljudi."

De Ligt je plaćen 85 miliona eura prije dvije godine. U međuvremenu je ostvario znatan napredak i ove sezone je jedna od rijetkih svjetlih tačaka u blijedoj sezoni Juventusa.

Sport.ba/SportSport.ba

Učitaj još novosti