17. 05. 2021 - 08:49
KATALONIJA BRUJI: Pala je odluka o Koemanu, Laporta donio...
907
Shares
KATALONIJA BRUJI: Pala je odluka o Koemanu, Laporta donio tešku odluku za Barcelonu!

Nizozemski stručnjak

KATALONIJA BRUJI: Pala je odluka o Koemanu, Laporta donio tešku odluku za Barcelonu!

17. 05. 2021 - 08:49
0
Shares

Nizozemski stručnjak Ronald Koeman dobit će otkaz na kraju sezone na klupi Barcelone, prenio je dobro obavješteni katalonski RAC 1.

Kako se navodi, ta odluka je 99 posto sigurna i samo čudo može spasiti Koemana, u ovom slučaju da Barca ne pronađe adekvatnu alternativu, u što je teško vjerovati.

Prema tvrdnjama istog izvora, odluku o rastanku s Koemanom donio je predsjednik Joan Laporta, koji nije zadovoljan radom nizozemskog trenera, a navodno je već stupio u pregovore s Xavijem, koji bi trebao biti prvi izbor za nasljednika.

Sada već izvjestan odlazak Koemana iz Barcelone mogao bi značiti i novu šansu za Miralema Pjanića, koji je pod palicom Nizozemca igrao veoma malo ove sezone i u jednom trenutku praktično je već bio na izlaznim vratima Nou Campa.
Ipak, pretpostavka je da bi mu novi trener ukazao priliku za dokazivanje i da ga se ne bi tek tako odrekao, s obzirom na to da je skupo plaćen s epitetom pojačanja.

Podsjetimo, bh. reprezentativac je u sinoćnjem meču protiv Celte ušao u igru u 86. minuti i nakon skoro tri mjeseca zaigrao je u La Ligi.

Sport.ba/Klix.ba

Učitaj još novosti