16. 05. 2021 - 19:57
Federer potpuno iskren: Trebalo bi da budem 800. na svijetu,...
907
Shares
Federer potpuno iskren: Trebalo bi da budem 800. na svijetu, ali...

LEGENDARNI ŠVICARAC

Federer potpuno iskren: Trebalo bi da budem 800. na svijetu, ali...

16. 05. 2021 - 19:57
0
Shares

Roger Federer posljednjih godina pravi velike pauze u svojoj karijeri, a još jedna takva je iza njega i sada će nastupiti na ATP turniru iz serije 250 u Ženevi u svojoj domovini.

Federer je uprkos tome što veoma rijetko igra i dalje na jako visokom osmom mjestu na ATP listi, a u posljednjem intervjuu je bio brutalno iskren i rekao da bi trebao biti 800. na svijetu da važe stara pravila, a ne novi “zamrznuti ranking”.

“Ne mislim da mi je pauza pomogla zbog povreda koljena, danas su svi igrači spremni i igraju, svi hoće da budu efikasni. Jedina stvar koja mi je pomogla tokom ovog perioda je ranking, ali iskreno govoreći, to je manje važno. Tačno je da bih vjerovatno prije trebao biti 800. na svijetu nego osmi i da je dobro još uvijek biti nosilac, ali to mi ne mijenja mnogo toga kad se sve sabere i oduzme”, rekao je Federer.

“Ako ja nisam sto posto spreman zbog svog koljena ne mogu da izdržim, ali nasuprot tome, ako sam na sto odsto mogućnosti, onda znam da sam bolji od tog 800. mjesta na svijetu. Sad moramo da vidimo kako će se razviti naredna dva mjeseca i tu ćemo dobiti dosta informacija za dalje”, dodao je Federer.

Učitaj još novosti