15. 05. 2021 - 10:43
VELIKE PROMJENE U KLUBU: Barcelona će dobiti novog sponzora na...
907
Shares
VELIKE PROMJENE U KLUBU: Barcelona će dobiti novog sponzora na dresu i sprema se još nešto što nikada prije niste vidjeli!

Nike je rekao svoje

VELIKE PROMJENE U KLUBU: Barcelona će dobiti novog sponzora na dresu i sprema se još nešto što nikada prije niste vidjeli!

15. 05. 2021 - 10:43
0
Shares

Katalonski klub se nalazi u ogromnim dugovima nakon što se već godinu dana utakmice igraju pred praznim tribinama što je bio veliki izbor zarade za Barcelonu.

Novi predsjednik Joan Laporta ima veliki zadatak da pokuša barem malo ublažiti finansijsku krizu u kojoj se klub trenutno nalazi i jasno je da to neće biti nimalo lako uraditi.

Laporta pokušava već da pronađe nove sponzore kako bi popravio finansijsko stanje, te je spreman na sve samo kako bi osigurao dovoljan iznos novca kako bi klub normalno funkcionisao i naredne sezone.

Španski mediji pišu da će Barcelona dobiti i novog sponzora na prednjoj strani dresa. Katalonci već nekoliko godina imaju saradnju s Rakutenom, ali ona ističe na kraju naredne sezone.

Prihodi od japanske kompanije nisu baš najbolji i Barcelona će sigurno promijeniti glavnog sponzora na dresu.

Cadena SER je danas objavila da bi mogli napraviti i neobičan potez. Naime, postoji mogućnost da na dresu bude ime Nikea koji je svakako sponzor Barcelone što se tiče opreme.

Tako bi na dresu mogao biti Nikeov prepoznatljivi znak, ali i ime ove kompanije što se ne viđa baš često. Američka kompanija je poslala ponudu Kataloncima, te su im tražili rok do kojeg se mogu izjasniti.

Naime, Nike je čelnicima Barcelone dao rok do oktobra ove godina da odluče da li žele staviti njihovo ime kao glavno sponzorsko ime na dresu. Nike već tada počinje spremati dresove za novu sezonu i zbog toga su dali tako kratak rok Kataloncima.

Laporta želi da sačeka još malo jer do isteka ugovora s Rakutenom ima još godinu dana, te se nada da će doći neka unosnija ponuda. No, ukoliko se to ne desi onda će morati prihvatiti ponudu Nikea.

Sport.ba/SportSport.ba

Učitaj još novosti