14. 05. 2021 - 14:44
UEFA donijela odluku: Poznato ko sudi finale Lige prvaka i...
907
Shares
UEFA donijela odluku: Poznato ko sudi finale Lige prvaka i Evropske lige

UEFA donijela odluku: Poznato ko sudi finale Lige prvaka i Evropske lige

14. 05. 2021 - 14:44
0
Shares

Španski sudija, Antonio Mateu Lahoz, sudit će finalni meč Lige prvaka, u kojem se 29. maja na stadionu Dragao, sastaju ekipe Chelseaja i Manchester Cityja, objavila je UEFA.

Lahoz je prije dvije godine bio četvrti sudija na finalu Lige prvaka između Liverpoola i Tottenhama, a ove sezone je sudio na šest utakmica u ovom takmičenju, uključujući i prvi meč četvrtfinala između Bayerna i PSG-a.

Španac je međunarodni sudija od 2011. godine, a nedavno je izabran i za jednog od sudija koji će dijeliti pravdu na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu, koji počinje za nešto manje od mjesec dana. U finalu će Lahozu pomagati Pau Cebrian Devis i Roberto Diaz Perez del Palomar, dok će Carlos del Cerro Grande biti četvrti sudija. 

UEFA je također objavila i kako će Francuz Clement Turpin suditi finale Evropske lige između Villarreala i Manchester Uniteda koje će se održati 26. maja u Gdanjsku.

Turpin je međunarodni sudija od 2010. godine, a ove sezone 38-godišnjak je sudio na sedam utakmica Lige prvaka, kao i na utakmici šesnaestine finala Evropske lige između PSV-a i Olympiacosa. Francuzu će pomagati njegovi sunarodnjaci Nicolas Danos i Cyril Gringore, a četvrti sudija je Slovenac Slavko Vinčić. 

Učitaj još novosti