13. 05. 2021 - 14:24
Prosinečki: Ne sramim se što sam bio igrač Zvezde, to je moj klub
907
Shares
Prosinečki: Ne sramim se što sam bio igrač Zvezde, to je moj klub

Hrvatski igrači članovi Zvezdinog tima

Prosinečki: Ne sramim se što sam bio igrač Zvezde, to je moj klub

13. 05. 2021 - 14:24
0
Shares

Igrači Dinama i Zvezde, koji su bili povezani i kroz mladu reprezentaciju Jugoslavije, svjetskig prvaka iz Čilea 1987. godine, našli su se na suprotnim stranama. Boban većinu smatra prijateljima, ali naglašava da su o toj temi u ratno vrijeme izbjegavali pričati. Danas su svi puno otvoreniji, dok iznose svoje viđenje događaja. 

U vrlo teškoj poziciji našli su se tada Robi Prosinečki i Goce Jurić, hrvatski igrači koji su bili članovi Zvezdinog tima.  Svoju priču ispričali su nam ranije već desetak puta i nisu nimalo odstupili od prve verzije. Posebno je zanimljivo čuti kako o datumu zbog kojeg se konstantno evociraju ratne uspomene priča Prosinečki, koji je u Zvezdu prešao iz Dinama 1987. godine, nakon svega dvije utakmice u dresu kluba za koji cijeli život navija.

"Ja se baš ničega ne stidim. Nemam problem s tim što sam bio u Zvezdi koja me prihvatila kao igrača i kao trenera i s kojom sam postigao uspjeh koji će se teško ponoviti u ovom dijelu Europe. Iz Zvezde sam otišao u jedan od najboljih klubova svijeta"; rekao nam je Prosinečki.

Kada smo ga pitali o atmosferi koja je vladala u Beogradu prije polaska na utakmicu u Zagreb 13. maja, Žuti je odgovorio da u tom momentu nije razmišljao ni o Beogradu ni o Zagrebu.

"Znate, mi smo odjednom došli u finale Lige prvaka. Pobijedili smo Bayern, pa smo došli u taj Bari i tako na penale postali prvaci Europe. To je bilo nešto nezamislivo i ja nisam razmišljao o tim drugim stvarima. U Zagrebu nije bilo ugodno, naravno da nije bilo ugodno gledati takve scene. Danas kad već o tome govorimo, za mene je velika stvar nemam nikakvih problema ni u Beogradu, ni u Zagrebu ni u Sarajevu", poručio je Prosinečki.

Uoči debija za reprezentaciju Hrvatske, u novoj državi, promišljao je o zvižducima koji će ga dočekati na Maksimiru, ali dobio je ovacije stadiona.

Sport.ba/Index.hr

Učitaj još novosti