12. 05. 2021 - 20:08
DŽEKO ODLAZI IZ ROME SAMO POD JEDNIM USLOVOM, OTKRIVENO ŠTA...
907
Shares
DŽEKO ODLAZI IZ ROME SAMO POD JEDNIM USLOVOM, OTKRIVENO ŠTA TRAŽI KLUB: Dijamantu se ovo neće svicjeti

DŽEKO ODLAZI IZ ROME SAMO POD JEDNIM USLOVOM, OTKRIVENO ŠTA TRAŽI KLUB: Dijamantu se ovo neće svicjeti

12. 05. 2021 - 20:08
0
Shares

Džeko će otići iz Rome samo ako sam nađe klub i donese ponudu

Gazzetta dello Sport posvetila je tekst Edinu Džeki uoči večerašnjeg okršaja Intera i Rome, ističući da je budućnost kapitena nogometne reprezentacije BiH u dresu Vučice još uvijek neizvjesna.

screenshot-60

Inter je jedan od klubova koji se interesovao za Dijamanta u ranijim prijelaznim rokovima, ali transfer nije realizovan uprkos velikoj želji trenera Nerazzurra Antonija Contea da angažuje Džeku.

Proteklih sedmica u italijanskim medijama dosta se pisalo da bi se Roma rado riješila Džeke koji ima visoku platu od sedam miliona eura, a ugovor mu ističe 2022. godine.

Kako Gazzetta analizira, Roma bi kapitena Zmajeva mogla pustiti i besplatno, sve u clju da smanji izdatke za njegovu bruto platu, ali generalni direktor Tiago Pinto ne namjerava tražiti klubove po Evropi koji bi angažovali Džeku.

Ili, drugim riječima, Džeko će otići ako i samo ako, sam nađe klub i donese ponudu.


S druge strane, ostaje otvorena i mogućnost da novi trener Rome Jose Mourinho odluči zadržati Džeku, a milanski list piše da je osjećaj da Džeko u tom slučaju ne bi odbio ostanak u Rimu.
Iako ga je povrijedilo oduzimanje kapitenske trake, Džeko je veoma vezan za Romu i Rim, a imao bi i motiv da pokuša stići Roberta Pruzza na drugom mjestu vječne liste strijelaca kluba.

Podsjećamo, Džeko je na trećem mjestu vječne liste strijelaca Rome sa 119 pogodaka. Francesco Totti na prvom mjestu ima 307 pogodaka, a drugi je Roberto Pruzzo sa 138 golova.

Učitaj još novosti