04. 05. 2021 - 14:43
Mančester junajted objasnio kako su navijači ušli na stadion
907
Shares
Mančester junajted objasnio kako su navijači ušli na stadion

Mančester junajted objasnio kako su navijači ušli na stadion

04. 05. 2021 - 14:43
0
Shares

U saopštenju kojim je potvrdio odlaganje utakmice s Liverpulom zbog upada navijača na "Old Traford", Mančester junajted je u nedjelju najavio da će sarađivati s policijom, a danas je saopšteno i da navijače koji su učestvovali u neredima svakako čekaju kazne.

U upadu navijača na "Old Traford" povrijeđena su dva policajca, jedan je "napadnut flašom i zadobio je ozbiljnu posjekotinu na licu zbog koje je hitno morao biti prebačen u bolnicu".

Mančester junajted sarađuje s policijom kako bi svi koji su učestvovali u neredima bili identifikovani, a oni za koje se dokaže da su učestvovali u neredima i uništavanju imovine mogli bi se suočiti s kaznom od šest utakmica zabrane dolaska na stadion. Za one koji su učestvovali u kriminalnom ponašanju i bili agresivni suočavaju se s težim kaznama.

screenshot-15

U klubu su fokusirani da identifikuju sve izgrednike, ali naglašeno je da oni koji su mirno protestvovali, čak iako su bili na samom terenu stadiona, možda i neće biti kažnjeni.

- Klub nema želju kažnjavati one koji su na miran način izrazili svoj stav, ali sarađuje s policijom kako bi oni koji su bili agresivni i učestvovali u kriminalnim aktivnostima bili identifikovani, za vlasnike sezonskih ulaznica i sam klub će izreći dodatne kazne - navedeno je u saopštenju kluba.

U Junajtedu su odbacili mogućnost koja je u nedjelju spominjana i vjeruju da niko od zaposlenih na stadionu nije navijačima otvorio kapije i pustio ih unutra.

- Navodi koji su se pojavili u pojedinim medijima i koji tvrde da su navijači ušli na stadion tako što im je neko otvorio kapije su potpuno netačni. Nakon što su probili kroz zaštitne ograde, neki od protestanata su se popeli na kapiju na kraju "Minhen tunela", nasilno su ušli na kapiju na tribinama prije nego što su ostalima otvorili sporedni ulaz na teren - saopšteno je iz kluba.

- Drugi proboj dogodio se kada su navijači polomili vrata na ulazu za osobe sa invaliditetom i na taj način omogućili jednoj grupi da uđe. Većina navijača osuđuje ovakvo ponašanje, pravljenje štete i agresiju prema zaposlenima u klubu, policiji i ostalim navijačima koji su bili prisutni, te osobe su sada problem policije - dodaju iz kluba.

I dalje nema zvaničnih informacija o novom datumu odigravanja utakmice. Jedna od opcija je da se igra u danu finala FA Kupa, ali tada bi Liverpulova utakmica sa Vest Bromvič Albionom također morala biti pomjerena.

- Informacije o novom datumu odigravanja utakmice i eventualnim načinima na koje bi to utjecalo na neke druge utakmice bit će objavljene nakon dogovora sa Premijer ligom - zaključeno je u saopštenju Junajteda.


Izvor:Oslobođenje

Učitaj još novosti