04. 05. 2021 - 09:52
POZNATA SUDBINA CRISTIANA RONALDA, ITALIJANSKI NOVINAR SINOĆ U...
907
Shares
POZNATA SUDBINA CRISTIANA RONALDA, ITALIJANSKI NOVINAR SINOĆ U EMISIJI OTKRIO: Ovo nismo očekivali, U OVOM KLUBU ZAVRŠAVA KARIJERU

POZNATA SUDBINA CRISTIANA RONALDA, ITALIJANSKI NOVINAR SINOĆ U EMISIJI OTKRIO: Ovo nismo očekivali, U OVOM KLUBU ZAVRŠAVA KARIJERU

04. 05. 2021 - 09:52
0
Shares

Italijanski mediji prethodnih sedmica dosta špekulišu oko toga da li će Cristiano Ronaldo na kraju ove sezone napustiti Juventus.

Ronaldo je u Juventus stigao prije tri godine iz Real Madrida za 100 miliona eura, te je to bio transfer koji je malo ko očekivao. Portugalac je stigao u Torino kako bi Staroj dami pomogao da konačno dođe do titule Lige prvaka, ali to još uvijek nije uspio.

Juventus ne blista prethodnih sezona u Ligi prvaka, a ove godine zakazali su i u Seriji A. Stara dama je nakon devet godina dominacije ostala bez Scudetta kojeg je osvojila ekipa Intera ove sezone.

screenshot-9

Zbog toga se sve više počelo špekulisati da bi Ronaldo ovog ljeta mogao da napusti Juventus iako ima još uvijek godinu dana ugovora. Portugalac se povezuje s PSG-om, Real Madridom i Manchester Unitedom, ali teško je da će do transfera zaista doći.

Italijanski novinar Claudio Raimondi sinoć je gostovao na TV Sport Mediaset u emisiji "Pressing", a jedna od glavnih tema bila je budućnost Ronalda u Juventusu.

Raimondi je poručio da Ronaldo ovog ljeta sigurno neće napustiti Staru damu i da će i narednu sezonu provesti u dresu Juventusa, a potom kao slobodan igrač napustiti klub.

Iako se Ronaldo povezuje s mogućim povratkom u Real Madrid ili Manchester United ovaj novinar tvrdi da od toga neće biti ništa jer jedan od najboljih igrača svijeta ima jasan plan za kraj karijere.

"Ronaldo ima ideju šta da uradi u budućnosti što se tiče karijere i informacije koje otkrivam su iz prve ruke. On želi da ostaje u Juventusu do kraja svog ugovora, a zatim da se vrati u Sporting iz Lisabona", rekao je Raimondi i nastavio.

"Nema šanse da se na kraju vrati u Real Madrid ili Manchester United jer to nije njegova želja. Također, ne razmišlja da na ljeto napusti Juventus zbog nekih privatnih razloga, ali i zbog sponzorskih obaveza".

Navodno, Ronaldo ima veliku želju da karijeru završi u Sportingu iz Lisabona iz kojeg je i počeo svoje nevjerovatno putovanje.

Prije dvije godine kupio je i luksuzni apartman u centru Lisabona kojeg renovira već duže od godinu dana. Nedavno je objavljeno da će to biti jedan od četiri doma za Ronalda u budućnosti.

Ovaj stan platio je čak šest miliona funti čime je ovaj stan postao najskuplji u historiji Lisabona. Čini se da je njegov plan da se vrati u Lisabon, a ukoliko odigra barem jednu sezonu u dresu Sportinga to bi za ove navijače bilo nešto najbolje moguće što mogu da zamisle.

Ronaldo je ponikao u Sportingu, a za prvi tim ovog kluba debitovao je na ljeto 2002. godine. Nakon samo godinu dana u prvoj ekipi na jednoj pripremnoj utakmici zapazio ga je Sir Alex Ferguson koji ga je doveo u Manchester United za 19 miliona eura.

No, čini se da bi se nakon skoro 20 godina jedan od najboljih igrača svih vremena konačno mogao vratiti kući.

Izvor:Sportsport

 

 

 

 

Učitaj još novosti