04. 05. 2021 - 08:57
"TREBA NAM ZAMJENA ZA LUKAKU, DŽEKO BI BIO SAVRŠEN" INTER...
907
Shares

"TREBA NAM ZAMJENA ZA LUKAKU, DŽEKO BI BIO SAVRŠEN" INTER OTKRIO VELIKU ŽELJU: Svi su iznenađeni

04. 05. 2021 - 08:57
0
Shares

Inter je osvojio novi Scudetto ovog vikenda. Nije ga kako treba ni proslavio, a već se s Nerrazurrima povezuju igrači koje bi navodno mogli dovesti na ljeto.

Jedna od mogućih akvizicija je i bh. reprezentativac Edin Džeko, koji se u više navrata povezivao s Interom u proteklom periodu, a sada novinar Fabrizio Biasin tvrdi da je Edin neko koga Antonio Conte jako cijeni i koga želi u Interu.

"Džeko je jedini igrač koga Conte želi iz Rome. Također, u Interu bi imao ulogu startera", kazao je spomenuti novinar, prenosi Corriere dello Sport.

screenshot-8

Još u januaru je Edin bio jako blizu transfera u Inter, kada se dogovarala razmjena s Romom u kojoj bi Čileanac Alexis Sanchez prešao na drugu stranu.

Taj posao je propao, ali nije isključeno na ljeto da Edin najzad napusti Rim i da krene put Milana, odnosno da potpiše za novog prvaka Italije.

U međuvremenu je Džekina Roma nastavila sa slabim igrama, a nakon debakla od Manchester Uniteda, poražena je i sinoć s 2:0 od Sampdorije u meču Serije A. Džeko je promašio penal pri rezultatu 2:0 za domaće.

Edin nije u najboljoj formi, iako je nedavno postigao gol na Old Traffordu protiv Manchestera. Njegove igračke kvalitete nisu upitne, no bilo je zategnutih odnosa sa trenerom Paulom Fonsecom, zbog čega nije igrao jedno vrijeme ili igra jako malo.

Nekada sjajni italijanski golman, koji je pet sezona čuvao mrežu Intera, Gianluca Pagliuca, "preporučio" je čelnicima svog nekadašnjeg kluba da u ljetnom prelaznom roku dovedu Edina Džeku.

Najbolji bosanskohercegovački fudbaler Edin Džeko, na kraju sezone će vjerovatno napustiti Romu, a gdje će nastaviti karijeru, u ovom trenutku nije poznato.

Povezuje se bosanskohercegovački Dijamant sa mnogim klubovima, a kladionice vjeruju da će pojačati redove vjerovatno novog prvaka Italije, Intera.

U Interu prave planove za narednu sezonu, svjesni su da im treba pojačanje u napadu, a Pagliuca smatra da bi im Džeko došao kao kec na desetku.

"Interu treba zamjena za Lukakua, mogu se u ovom trenutku sjetiti jednog igrača. Džeko bi bio savršen, uprkos tome što je malo stariji", rekao je Pagliuca za italijanske medije.

Izvor:Sportsport

Učitaj još novosti