03. 05. 2021 - 18:08
OVO JOŠ NIKO NIJE URADIO! Zvijezda PSŽ-a došla među beskućnike...
907
Shares
OVO JOŠ NIKO NIJE URADIO! Zvijezda PSŽ-a došla među beskućnike NAVIJAČI ODUŠEVLJENI

OVO JOŠ NIKO NIJE URADIO! Zvijezda PSŽ-a došla među beskućnike NAVIJAČI ODUŠEVLJENI

03. 05. 2021 - 18:08
0
Shares

Fudbaler PSŽ-a, Mojze Ken je tokom ovog vikenda pokazao veliki akt humanosti na ulicama Pariza, što nije promaklo tamošnjoj javnosti. Naime, italijanski napadač riješio je da pomogne brojnim beskućnicima francuske prestonice tako što im je donio određenu količinu hrane, kako bi premostili teške dane.

Iako Parižani već u utorak moraju put Mančestera, gdje će pokušati da nadoknade zaostatak iz prvog meča polufinala Lige šampiona, Kena to nije zaustavilo da pokaže društvenu odgovornost i izmami brojne osmijehe zahvalnosti na ulicama Pariza.

e0c5co-xiamptiw
Ubrzo nakon što se saznalo za Kenovo dobro djelo, čitava francuska javnost se digla na noge kako bi mu se zahvalila za učinjeno, pohvalila i istakla da je upravo on primjer pravog sportiste, uz nadu da bi njegovim stopama mogli da krenu i neki drugi. Mnogi to već čine kroz brojne donacije i fondacije, ali momenat kada se izađe na teren i vidi prava slika još više daje na težini.

e0c5bysweaa22rr

Inače, sam Mojze Ken potiče iz najsiromašnijeg dijela Afrike, pa je tokom mladosti iskusio šta znači nemati osnove potrepštine za život. Kao četvorogodišnjak preživio je razvod roditelja i selidbu u drugi grad. Na svu sreću, to ga je samo učinilo jačim i boljim čovjekom, koji sada dominira na terenima širom evropskog kontinenta.

0-main-moise-kean2

Učitaj još novosti