03. 05. 2021 - 12:16
Četiri igrača Uniteda htjela su stati pred bijesne navijače,...
907
Shares
Četiri igrača Uniteda htjela su stati pred bijesne navijače, klub im nije dozvolio

Dramatičan vikend

Četiri igrača Uniteda htjela su stati pred bijesne navijače, klub im nije dozvolio

03. 05. 2021 - 12:16
0
Shares

Neredi su počeli nekoliko sati pred meč na Old Traffordu. Jedna grupa je upala na kultni stadion gdje su pojedinci i divljali, dok je druga grupa protestvovala ispred hotela u kojem su igrači Uniteda čekali utakmicu.

Pojedini mediji iz Engleske su izvjestili kako su četvorica igrača Uniteda htjeli da izađu pred bijesnu masu i otvoreno popričaju o problemu, ali ih je klupsko rukovodstvo u tome spriječilo.

Harry Maguire, Bruno Fernandes, Nemanja Matic i Scott McTominay su nastojali da ubijede zvaničnike da dobiju dozvolu i porazgovaraju s navijačima, međutim nisu dobili zeleno svjetlo.

Protesti su posljedica nezadovoljstva zbog načina na koji porodica Glazer vodi klub, posebice nakon odluke o učešću u Superligi koja je naknadno povučena. Sve je eskaliralo jučer.

Legendarni Roy Kean koji je duže od deset godina nosio kapitensku traku Crvenih đavola smatra da je jučerašnji incident samo početak i da ono najteže tek slijedi.

"Unitedovim navijačima je dosta. Rade ovo jer vole klub. Nisu to samo u pitanju posljednjih nekoliko nedjelja i Superliga, već godinama se to nezadovoljstvo taloži."

"Rukovodstvo kluba nije bilo dovoljno dobro. Misle da je sve u zaradi novca. Vjerujem da navijači Uniteda ovo rade jer vole klub. Ponekad mora ovako, da bi ljudi širom sveta videli. Nadam se da vlasnici vide da su navijači smrtno ozbiljni."

"Ovo je samo početak od navijača Junajteda. Garantujem vam", poručio je Kean.

Nakon ozbiljnih protesta navijača klubovi i rukovodstvo Premiershipa su odlučili da odgode utakmice. Novi termin susreta će biti određen naknadno.

Sport.ba/SportSport.ba

Učitaj još novosti