02. 05. 2021 - 19:43
BOSNA I HERCEGOVINA ZASLUŽENO NA EUROPSKO PRVENSTVO! I poraz...
907
Shares
BOSNA I HERCEGOVINA ZASLUŽENO  NA EUROPSKO PRVENSTVO! I poraz je dovoljan!

Austrija bila puno bolja

BOSNA I HERCEGOVINA ZASLUŽENO NA EUROPSKO PRVENSTVO! I poraz je dovoljan!

02. 05. 2021 - 19:43
0
Shares

Austrija je bolje otvorila meč i povela sa 2:0. Nakon toga držali su ritam igre, a sredinom poluvremena odlaze na 8:4.

Naša selekcija se vraća golovima Karačića i Hercega na 9:7. U tom periodu i Burić je imao dvije dobre intervencije. Ipak, Austrijanic opet pojačavaju posebno u fazi odbrane i odlaze na 11:7. Tu prednosti i ritam Austrija je održala do kraja prvog poluvremena koje su dobili sa 15:11.

U našoj selekciji Ahmetašević je imao dvije odlčine intervencije i tako spriječio da Austrija ode i na veću razliku. Napad nam je slabo funkcionisao u prvih pola sata.

Početkom drugog poluvremena Austrijanci u dva navrata odlaze na +5. prvo je bilo 16:11, a zatim 17:12. Naša reprezentacija je smanjivala zaostatak na -3, ali Austrijanci su brzo uzvraćali.

U 48. minuti Austrijanci odlaze na najveću prednost od+6, rezultat je glasio 25:19. Do kraja meča Austrijanic su rutinski sačuvali prednost i slavili sa konačnih 27:23.

Ibrahim Haseljić sa šest golova kod naše selekcije bio je najefikasniji, Mirko Herceg i Ivan Karačić poStigli su po tri gola. Sa druge strane raspucan je bio Božović. Na našem golu Ahmetašević je skupio sedam odbrana.

Našoj selekciji išli su na ruku ostali rezultati tako da ćemo biti među četiri najbolje trećeplasirane selekcije i po drugi put igrati na prvenstvu Evrope. Na ruku su nam išli porazi Grčke, Italije, Ukrajine, Litvanije u posljednjem kolu.

Sport.ba/SportSport.ba

Učitaj još novosti