29. 04. 2021 - 17:52
Poraz Zmajeva: BiH pružila fenomenalan otpor Njemačkoj, ali...
907
Shares
Poraz Zmajeva: BiH pružila fenomenalan otpor Njemačkoj, ali nije stigla do pozitivnog rezultata

Poraz Zmajeva: BiH pružila fenomenalan otpor Njemačkoj, ali nije stigla do pozitivnog rezultata

29. 04. 2021 - 17:52
0
Shares

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u Bugojnu u petom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo od selekcije Njemačke rezultatom 26:24, pa tako za plasman na smotru najboljih evropskih selekcija moramo pobijediti Austriju u nedjelju u Grazu. 

Njemačka je rano povela 3:1, ali smo se brzo uspjeli vratiti u igru i držati egal do sredine prvog dijela kada su Nijemci sa dva brza gola Schillera i Kasteninga došli ponovo na plus dva, 9:7. U 22. minuti Schiller je pogodio iz kontranapada i Nijemci su po prvi put otišli na plus tri, bilo je 11:8 nakon čega je Ivica Obrva tražio minutu odmora. 

Uslijedila je naša serija 5:1 za vodstvo 13:12 nakon čega je Alfred Gislason tražio minutu odmora na što su Nijemci odgovorili sa tri brza gola i vodstvom 15:13. Ipak, Zmajevi se nisu predavali, te su sa dva brza gola u posljednje dvije minute vratili stvari na početak i na poluvrijeme se otišlo pri neriješenim rezultatom, bilo je 15:15. 

U nastavku se igralo gol za gol, odbrane su bile na mnogo boljem nivou nego u prvom poluvremenu, pa su tako Nijemci tek u 50. minuti susreta golom Juliusa Kuhna stigli do dva gola prednosti, bilo je 23:21 da bi u 52. minuti Benjamin Burić zaustavio udarac sa sedam metara Schillera i održao nas u životu. Uslijedio je nakon toga gol njegovog brata Senjamina sa igračem manje za minus jedan nakon čega je Gislason tražio minutu odmora. 

Pogodili su nakon toga Kastening sa jedne i Perić sa druge strane, i Zmajevi su imali ponovo minus jedan, bilo je 24:23. Benjamin Burić je zaustavio udarac Kasteninga sa krila da bi mu se na drugoj strani revanširao Wolff i odbranio udarac Ovčine sa krila. Kuhn je odveo Nijemce na plus dva, ali je Malinović vratio Zmajeve u igru, a onda je Burić zaustavio udarac Schillera sa krila, no lopta je završila u autu i Nijemci su imali novi napad.

Nakon toga Weinholf je pogriješio, a Zmajevi su imali napad za izjednačenje, a Ivica Obrvan je 45 sekundi prije kraja zvao minutu odmora. Hercegov udarac je odbranio Wolff i Nijemci su do kraja uspjeli zadržati loptu i pogoditi preko Kasteninga za pobjedu u Bugojnu. 

Dvorana: Kulturno-sportski centar Bugojno. Sudije: Dalibor Jurinović i Marko Mrvica (oba Hrvatska). Delegat: Josip Posavec (Hrvatska). Isključenja po minutama: Bosna i Hercegovina (8), Njemačka (8). Sedmerci: Bosna i Hercegovina 2 (2), Njemačka 3 (2). 

Bosna i Hercegovina: B. Burić (11 odbrana), Ahmetašević, Ovčina 4, Perić 6 (2), Herceg 1, S. Burić 1, Delić, Stjepanović 1, Haseljić 2, Terzić 1, Karačić 1, Prce 1, Vranješ 3, Malinović 2, Hamidović, Građan. Selektor: Ivica Obrvan. 

Njemačka: Wolff (12 odbrana), Klimpke, Golla 1, Lemke, Wiencek 1, Wiede, Heymann 1, Knorr 1, Weinhold, Weber, Groetzki, Hafner, Schiller 10 (3), Dahmke, Kuhn 5, Kastening 7. Selektor: Alfred Gislason. 

Učitaj još novosti