22. 04. 2021 - 13:05
UEFA imenovala glavne sudije za EURO: Slovenac jedini...
907
Shares
UEFA imenovala glavne sudije za EURO: Slovenac jedini predstavnik regije

VINCIC NA EURU

UEFA imenovala glavne sudije za EURO: Slovenac jedini predstavnik regije

22. 04. 2021 - 13:05
0
Shares

Odbor sudija Evropske fudbalske organizacije (UEFA) odredio je 18 arbitara koji će dijeliti pravdu na mečevima predstojećeg Evropskog prvenstva, javlja Anadolu Agency (AA).

Jedini sudija iz regije na ovogodišnjem šampionatu Starog kontinenta bit će Slovenac Slavko Vinčić.

Fudbalski arbitri koji su izabrani za EURO su Felix Brych (Njemačka), Cuneyt Cakir (Turska), Carlos Del Cerro Grande (Španija), Andreas Ekberg (Švedska), Orel Grinfeeld (Izrael), Ovidiu Alin Hategan (Rumunija), Sergei Karasev (Rusija), Istvan Kovacs (Rumunija), Bjorn Kuipers (Holandija), Danny Makkelie (Holandija), Antonio Miguel Mateu Lahoz (Španija), Michael Oliver (Engleska), Daniele Orsato (Italija), Artur Manuel Ribeiro Soares Dias (Portugal), Daniel Siebert (Njemačka), Anthony Taylor (Engleska), Clement Turpin (Francuska) i Slavko Vinčić (Slovenija).

Na predstojećem Evropskom prvenstvu prvi put će biti i arbitar iz Južne Amerike. Naime, dogovorom o saradnji UEFA-e i južnoameričke kuće fudbala CONMEBOL-a argentinski sudija Fernando Rapallini će se pridružiti kolegama na EURO-u, dok će se španski arbitar Jesus Gil Manzano pridružiti južnoameričkim kolegama na Copa Americi koja se ove godine igra u Argentini i Kolumbiji.

Sudačke timove na mečevima predstojećeg EURO-a činit će glavni arbitar, dva pomoćna i četvrti sudac, rezervni arbitar i četiri člana sudačkog tima za praćenje video snimaka.

Arbitri će se za predstojeće Evropsko prvenstvo pripremati u Istanbulu, gdje će narednog mjeseca prisustvovati dodatnoj obuci.

U gradu na Bosforu će biti smješten i glavni kamp u kojem će sudije boraviti tokom EURO-a. Sudije će iz Istanbula putovati na mečeve sve do okončanja četvrtfinala, a potom će otputovati u London na završnicu turnira.

Šesnaesto izdanje EURO-a, koje je zbog pandemije koronavirusa s prošle odgođeno za ovu godinu, igraće se od 11. juna do 11. jula, a otvaranje je najavljeno mečem između Turske i Italije na rimskom stadionu “Olimpico“.Domaćini prvenstva, pored Rima, biće i Amsterdam, Baku, Bilbao, Bukurešt, Budimpešta, Kopenhagen, Dublin, Glasgow, London, Minhen i St. Petersburg.

Učitaj još novosti