21. 04. 2021 - 12:39
Atletico prvi španski klub koji je odustao od Superlige, Inter...
907
Shares
Atletico prvi španski klub koji je odustao od Superlige, Inter također odlučio da se povuče!

Jedan od 12 osnivača

Atletico prvi španski klub koji je odustao od Superlige, Inter također odlučio da se povuče!

21. 04. 2021 - 12:39
0
Shares

Atletico Madrid, jedan od 12 osnivača Superlige, objavio je da odustaje od natjecanja samo tri dana nakon obavijesti da se ono pokreće.

Real, Milan, Arsenal, Atletico, Chelsea, Barcelona, Inter, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United i Tottenham objavili su pokretanje Superlige, ekskluzivnog i praktično zatvorenog natjecanja 20 najbogatijih klubova koje bi uništilo Ligu prvaka. Time su zatresli svijet.

Samo dva dana kasnije pod enormnim pritiskom njihovih navijača, javnosti, vlada, Uefe i Fife organizaciju su napustili svi engleski klubovi. Dan kasnije to je napravio i Atletico. Ubrzo ga je slijedio i Inter, prvi talijanski superligaš koji je odustao od Superlige.

Preostali su tako još samo Real, Barcelona, Juventus i Milan. Iako talijanski novinari pišu da je pitanje sata kada će i Inter objaviti da odustaje od Superlige. 

Andrea Agnelli, predsjednik Juventusa i prvi dopredsjednik Superlige, izjavio je da će Superliga teško zaživjeti bez engleskih klubova. To je uradio prije objave Atletica. 

Sport.ba/Index.hr

Učitaj još novosti