21. 04. 2021 - 11:43
Luciano Spalletti se vraća trenerskom poslu i odmah dovodi...
907
Shares
Luciano Spalletti se vraća trenerskom poslu i odmah dovodi Miralema Pjanića

Italijanski stručnjak

Luciano Spalletti se vraća trenerskom poslu i odmah dovodi Miralema Pjanića

21. 04. 2021 - 11:43
0
Shares

Iskusni italijanski stručnjak, Luciano Spalletti, navodno bi mogao od naredne sezone da vodi Napoli. Iako su Napolitanci uhvatili nešto bolju formu, Gennaro Gattuso i dalje "visi", te je gotovo izvjesno da bi po završetku sezone moglo doći do rastanka njega i Napolija.

A njegov nasljednik mogao bi da bude Luciano Spalletti, koji je od 2019. godine bez kluba nakon što je otišao iz Intera. Nakon što je dobio ozbiljnu odštetu za vrijeme za koje nije radio na Giuseppe Meazzi, sada je došlo ponovo vrijeme da se vrati u fudbal i preuzme ekipu Napolija.

Kako pišu italijanski mediji danas Spalletti bi sa sobom mogao dovesti Miralema Pjanića, igrača sa kojim je sarađivao u Romi i jako dobro zna šta mu može dati. Miralem Pjanić je na izlaznim vratima Barcelone poslije svega godinu dana na Nou Campu i nekoliko klubova to vidi kao priliku da ga dobije.

Napoli ima i asa u rukavu, a to je Fabian Ruiz. Barcelona je od ranije zainteresovana za dvadesetpetogodišnjeg veznjaka i on bi mogao biti uključen u dogovor Napolija i Barcelone.

Sport.ba/Sport1

Učitaj još novosti