17. 04. 2021 - 18:05
Robert Prosinečki otkrio šta je prethodilo njegovom odlasku sa...
907
Shares
Robert Prosinečki otkrio šta je prethodilo njegovom odlasku sa klupe reprezentacije BiH

Robert Prosinečki otkrio šta je prethodilo njegovom odlasku sa klupe reprezentacije BiH

17. 04. 2021 - 18:05
0
Shares

Bivši selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, Robert Prosinečki, sinoć je bio gost u popularnom podkastu Inkubator, gdje je, između ostalog, otkrio šta je prethodilo njegovom odlasku sa klupe Zmajeva.

"Igrali smo Ligu nacija, odradili smo to na najbolji mogući način. BiH je bila prva u grupi i igralo se tada dobro. Kada su došle kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, ja sam se u tom periodu razbolio, a potom kreću i operacije", kazao je Prosinečki.

Prosinečki je potom istakao kako je već tada imao zdravstvene probleme i možda nije više bio pravi za reprezentaciju.


"Tada je ključ bilo 2:2 protiv Grčke. Vodili smo sa 2:0 i, da smo tu pobijedili, vjerovatno bi sve bilo drugačije. Nakon toga je došla Finska, gdje nismo odigrali dobro, i više nije bilo želje kod igrača. Oni nisu imali istu želju da pobjede kao u Ligi nacija", kazao je Prosinečki.

Legenadrni Žuti je, također, istakao kako nije mogao vratiti psihički ekipu, a potom su se negativni rezultati nastavili nizati.

"Nisam mogao to preokrenuti da budemo pravi. Imali smo tu utakmicu kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo protiv Sjeverne Irske, koja se trebala igrati u Zenici. Ja sam prije toga rekao da nađu nekog drugog ko bi mogao motivisati ekipu i ko bi mogao napraviti najbolje da BiH ode na Evropsko prvenstvo. Nažalost, ta utakmica se izgubila", kazao je Prosinečki,prenosi Sport1.

 

Učitaj još novosti