17. 04. 2021 - 16:59
Mladost nanijela poraz Tuzla Cityju, Krupa savladala Slobodu
907
Shares
Mladost nanijela poraz Tuzla Cityju, Krupa savladala Slobodu

Mladost nanijela poraz Tuzla Cityju, Krupa savladala Slobodu

17. 04. 2021 - 16:59
0
Shares

 Mladost je ostvarila veoma važnu pobjedu, bodove koji možda znače i opstanak, u današnjem susretu 26. kola PLBiH protiv ekipe Tuzla City.

Od početka meča gosti iz Simin Hana su imali terensku inicijativu, ali Mladost je itekako prijetila, najviše iz kontranapada.

Domaćini u Doboju kod Kaknja su poveli već u 11. minuti. Hiroš je prevario Nukića na boku te iz teškog ugla majstorski pogodio suprotni dio mreže Tuzla Cityja.

Uslijedio je još veći pritisak gostiju, ali to je svakako Mladosti otvaralo mnogo prostora na drugoj strani, što je zamalo kaznio Vladić u jednoj kontri.

Da je Fortuna okrenula leđa Tuzla Cityju, bilo je jasno u 39. minuti, kada Ramić pogađa stativu. No, ubrzo nakon toga i Hadžić trese prečku gola gostiju.

Najbolju priliku izabranici Husrefa Musemića imali su na samom kraju prvog poluvremena, kada je dosuđen jedanaesterac nakon faula nad Nukićem. Međutim, Velić je odbranio šut Mišića s bijele tačke.

Već na startu drugog dijela Mladost je udvostručila prednost. Kardinalnu grešku je napravio golman Muminović, koji je nepromišljeno istrčao iz šesnaesterca, a Vladić ga rutinski lobovao za 2:0.

Tuzla City je i u nastavku meča vršio pritisak, ali uglavnom su to bili jalovi napadi. Prijetio je rezervista Crnkić, sjajno šutirao i Džafić iz slobodnog udarca, ali golman Velić je danas bio na visini zadatka.

Rezultat se tako nije mijenjao, sastav iz Simin Hana je pretrpio prvi premijerligaški poraz ovog proljeća, koji je svakako ugrozio njihove “evropske” ambicije, a Mladost ugrabila velika tri boda.

Krupa je ostvarila prvu pobjedu u drugom dijelu premijerligaške sezone, fenjeraš je na svom terenu savladao Slobodu.

Već od starta bilo je jasno da domaćin neće previše kalkulisati, već će ići isključivo na sva tri boda.

Napadi su urodili plodom u 23. minuti. Dosuđen je jedanaesterac za Krupu. Golubović je odbranio šut Dujakovića s bijele tačke, ali na “odbijanac” je natrčao Mandić i loptu proslijedio u mrežu Tuzlaka.

Mandić je sedam minuta kasnije imao stopostotnu šansu, ali šutirao je iznad gola u situaciji “jedan na jedan” sa vratarom Slobode.

U drugom poluvremenu ritam utakmice je znatno opao. Krupa je čuvala prednost, dok gosti nisu učinili mnogo toga da promijene rezultat, stoga je ostalo 1:0 do kraja. Bodovi koji vraćaju Krupljane u ravnopravnu borbu za opstanak, dok su Tuzlaci sebe doveli u opasnost.

(scsport)

Učitaj još novosti