17. 04. 2021 - 12:47
Neymarov institut ne radi već godinu dana zbog pandemije, a on...
907
Shares
Neymarov institut ne radi već godinu dana zbog pandemije, a on svim radnicima i dalje daje platu

Česta meta kritikama

Neymarov institut ne radi već godinu dana zbog pandemije, a on svim radnicima i dalje daje platu

17. 04. 2021 - 12:47
0
Shares

Neymar je trenutno jedan od najplaćenijih igrača na svijetu i u PSG-u godišnje zarađuje čak 30 miliona eura. Ta zarada bi mogla biti i veća jer se očekuje da uskoro produži saradnju s Parižanima.

Brazilac je već desetak godina na velikoj sceni i često je kritikovan zbog toga na koji način troši svoj novac, ali jasno je da njega to previše ne zamara i ne osvrće se na takve priče.

Međutim, Neymar je pokazao da ima zaista veliko srce jer su mediji u Brazilu saznali šta je uradio što se tiče zaposlenika u njegovom institutu koji se bori za nezbrinutu djecu.

Neymarov institut brine se za više od 3.000 nezbrinute djece i pomaže im na svim poljima u životu. No, već godinu dana ovaj institut ne radi zbog pandemije koronavirusa.

Brazilski mediji potvrdili su da je Neymar prije godinu dana bio primoran da zatvori institut jer on nije mogao da radi zbog koronavirusa. Međutim, on se pobrinuo za svoje radnike čime je oduševio sve.

Naime, Neymar je nastavio da uplaćuje svoje plate radnicima kao i zdravstveno osiguranje. Obećao im je da će to raditi sve dok traje ova situacija i dok se institut ponovo ne otvori.

"Moja pororica i ja se brinemo o tome. Imamo 142 zaposlena koji u potpunosti primaju platu i sve što ide uz to iako već godinu dana ne radimo. Imamo svoje izvore novca i brinemo se za njih. Oni će nastaviti da primaju plate sve dok ovo traje", potvrdio je nedavno Neymarov otac.

Kao što je navedeno Neymarov institut ima 142 zaposlene osobe i navodno brazilski igrač izdvaja mjesečno čak 90.000 eura kako bi pokrio njihove troškove oko plata i osiguranja.

Sport.ba/SportSport.ba

Učitaj još novosti