17. 04. 2021 - 11:42
SCHALKE ŽELI ZADRŽATI KOLOŠINCA: Ali menadžer Arsenala odlučio...
907
Shares
SCHALKE ŽELI ZADRŽATI KOLOŠINCA: Ali menadžer Arsenala odlučio drugačije!

I nakon isteka posudbe

SCHALKE ŽELI ZADRŽATI KOLOŠINCA: Ali menadžer Arsenala odlučio drugačije!

17. 04. 2021 - 11:42
0
Shares

Schalke želi zadržati Seada Kolašinca u svojim redovima i nakon isteka posudbe, ali menadžer Arsenala Mikel Arteta odbacio je tu mogućnost s obzirom na učestale povrede lijevog beka Kierana Tierneyja.

Ovu vijest prenio je Bild, navodeći da je Arteta blokirao permanentni prelazak Kolašinaca u Schalke zbog zabrinutosti za Tierneyja, koji je tokom sezone često bio van terena i nije imao pravu alternativu.

Sportski direktor Schalkea Peter Knäbel razgovarao je s Kolašincem jer ga njemački klub definitivno želi zadržati, ali menadžer Topnika u bh. igraču vidi pravu zamjenu za Tierneyja naredne sezone i zbog toga ga neće pusiti, imajući u obziru i ograničen budžet Arsenala za kupovinu novih igrača.

Prema nekim informacijama iz Njemačke, Kolašinac je iskazao spremnost da ostane u Schalkeu čak iako će ekipa izvjesno ispasti u niži rang, ali od toga po svemu sudeći neće biti ništa.

Kolašincu ugovor s Arsenalom ističe 2022. godine, a u Schalke je stigao na posudbu u januaru. U dresu popularnih Rudara iz Gelsenkirchena odigrao je 13 utakmica ove sezone i postigao je jedan gol.

Sport.ba/Klix.ba

Učitaj još novosti