17. 04. 2021 - 09:09
NEMA DRUGOG IZBORA: Berlinska Stara dama neće igrati sljedeće...
907
Shares
NEMA DRUGOG IZBORA: Berlinska Stara dama  neće igrati sljedeće tri utakmice

Sve je dogovoreno

NEMA DRUGOG IZBORA: Berlinska Stara dama neće igrati sljedeće tri utakmice

17. 04. 2021 - 09:09
0
Shares

Hertha iz Berlina neće igrati naredne tri utakmice Bundeslige nakon što je tabor berlinskog tima postao pravo žarište koronavirusa jer je broj zaraženih sve veći i veći.

Prvi su se zarazili trener Pal Dardai i njegovo pomoćnik Admir Hamzagić (rođen u Novom Pazaru, a ima i bh. pasoš) te fudbaler Dodi Lukebakio koji će morati provesti u izolaciji narednih 13 dana.

Nakon toga je praktično cijeli stučni štab završio karantinu, pa je ekipu preuzeo Arne Friedrich koji na sreću ima trenersku dozvolu te je trebao voditi treninge u narednim danima i biti prvi trener.

Prvobitno je odlično da cijeli tim ode u karantin do 28. aprila, ali bi mogao normalno trenirati i ići na utakmice. Planirano je i da kontakti budu minimalni, a molekularni testovi bi se radili svakodnevno.

Međutim, pravi problemi su započeli jučer kada je pozitivan bio Marvin Plattenhardt pa je odlučeno da svi završe u izolaciji na dvije sedmice što je stvorilo ogromne probleme i organizatorima Bundeslige.

Berlinska Stara dama je svoj meč ovog kola trebala igrati u nedjelju protiv Mainza, međutim donesena je odluka da se taj susret odgodi.

Odgođena su i sljedeća dva meča planirana za srijedu kada se igra vanrednog kolo i sljedeći vikend. Tražit će se novi termini za duele protiv Freiburga i Schalkea 04.

Sve ovo će značajno otežati posao Herthi u borbi za opstanak jer se tim iz njemačke prijestolnice nalazi na 15. mjestu sa 26 boidova, isto toliko ima i Arminia koja drži mjesto za play-out.

Sport.ba/SportSport.ba

Učitaj još novosti