15. 04. 2021 - 22:54
Roma, Arsenal, Manchester United i Villarreal u polufinalu...
907
Shares
Roma, Arsenal, Manchester United i Villarreal u polufinalu Europa lige

EUROPSKA LIGA

Roma, Arsenal, Manchester United i Villarreal u polufinalu Europa lige

15. 04. 2021 - 22:54
0
Shares

U okviru uzvratnih utakmica četvrtfinala Evropa lige večeras su odigrane četiri utakmice. Polufinalisti Evropa lige su Roma, Manchester United, Arsenal i Villarreal.

U prvoj utakmici Slavia Prag je na svom terenu doživjela strahovit poraz od ekipe Arsenala. Konačan rezultat utakmice glasio je 0:4 za Topnike.

Topnici su u prvom dijelu postigli čak tri pogotka u samo šest minuta razmaka. Prvo je u 18. minuti utakmice mrežu Slavie pogodio Nicolas Pepe, da bi samo tri minute nakon toga mrežu pogodio i Alexandre Lacazette.

Igrala se 24. minuta utakmice kada je Bukayo Saka pogodio za konačan rezultat prvog poluvremena od 0:3. U nastavku utakmice Arsenal je postigao još jedan pogodak, a strijelac je ponovo bio Lacazette.

U drugom susretu Manchester United je rezultatom od 2:0 savladao ekipu Granade. Prvi pogodak na utakmici postigao je Edinson Cavani u šestoj minuti utakmice nakon asistencije Paula Pogbe. Pogodak za 2:0 došao je u samom finišu susreta kada je vlastitu mrežu zatresao Jesus Vallejo

U trećem susretu Roma je uspjela da odigra neriješeno sa Ajaxom 1:1 i prođe dalje, a junak Rome bio je kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine, Edin Džeko. Ajax je poveo početkom drugog poluvremena zahvaljujući pogotku Brobbeyja. 

Ipak, igrala se 72. minuta utakmice kada je Edin Džeko fenomenalno pogodio za 1:1 i za prolazak dalje Vučice sa ukupnih 3:2. 

U posljednjem susretu Villarreal je uspješno savladao ekipu Dinamo Zagreba sa 2:1. Oba pogotka Žuta podmornica je postigla u prvom poluvremenu, a strijelci su bili Paco Alcacer i Gerard Moreno.

Sa druge strane utješni i oproštajni pogodak za Modre postigao je Mislav Oršić u 74. minuti susreta nakon maestralne asistencije Bruna Petkovića, piše Sport1.ba.

Učitaj još novosti