14. 04. 2021 - 20:18
Bosanac radio na transferu Pjanića: “Preko noći je propalo....
907
Shares
Bosanac radio na transferu Pjanića: “Preko noći je propalo. Danas nema šanse u Barceloni”

PAŠALIĆ O PJANIĆU

Bosanac radio na transferu Pjanića: “Preko noći je propalo. Danas nema šanse u Barceloni”

14. 04. 2021 - 20:18
0
Shares

Miralem Pjanić proživljava najteže dane u fudbalskoj karijeri. Danas kada je u najzrelijim igračkim godinama Barcelona je trebala biti šlag na tortu, ostvarenje svih snova, ali nije. Miretov san se pretvorio u košmar. U to ga je pretvorio Ronald Koeman koji našem fudbaleru u posljednje vrijeme gotovo nikako ne daje šansu.

U španskim medijima se sve više piše o tome da bi Pjanić mogao već nakon jedne sezone da napusti Camp Nou, međutim neće to tako lako ići, pogotovo jer bi svaka prodaja ispod 45 miliona eura značila veliki gubitak za klub.

O Pjanićevom statusu u Barceloni razgovarali smo sa jednom od najvećih bh. menadžerskih zvijezda Bekimom Dinom Pašalićem. Elvir Baljić ga je hvalio komplimentom da samo svojom pojavom povećava cijenu igračima, upravo je njega transferirao u Real, a kasnije je bio uključen i u transfer Roberta Carlosa u Fenerbahče.

I Pjanića je, zanimljivo, trebao još 2014. godine odvesti u Barcelonu.

“U to vrijeme na klupi Barcelone je bio Luis Enrique, poznavao ga je iz Rome i bio je odlučan u namjeri da ga dovede. To se odvijalo pred Svjetsko prvenstvo. Sve je vodilo ka tome da ćemo završiti taj transfer, ali onda je iznenada Pjanić produžio ugovor sa Romom i sve je preko noći palo u vodu. I sa 18-19 godina je bio njihova želja, a na kraju je došao u najgorem trenutku”, kaže Pašalić na početku razgovora za Reprezentacija.ba portal.

Priču smo usmjerili na ono što je aktuelno, a to je nemilost u Barceloni.

“Može neko misliti da imam nešto protiv njega, ali daleko od toga. Nije se snašao nikako u Barceloni, ne znam je li mu neko objasnio kako se tamo igra. S ovim načinom igre nema šanse. Došao je kao već iskusan igrač, neko ko treba praviti razliku, a ne da igra unazad kao dosad. To je možda dobro u Italiji zbog statistike, gdje se gleda koliko si lopti primio ili dao, ali Barcelona je našto sasvim drugo. Mora više rizikovati. Kvalitet ima, to je sigurno.”

Pašalić ne upire prstom u Ronalda Koemana.

“Po meni nema to veze što ga je doveo Setien, a ne Koeman. Svaki trener voli da ima dobrog igrača, neće niko ići na svoju štetu…”, smatra Pašalić.

Već godinama Pašalić živi i radi u Španiji. Interesovalo nas je kakvo ima mišljenje o reprezentaciji BiH?

“Nažalost, ovdje nisam imao priliku gledati posljednje dvije utakmice, pa samim tim i ne mogu to komentarisati. Ali, činjenica je da se reprezentacija ne može napraviti preko noći. Mi u svakom ciklusu imamo opravdanje da se nešto pravi. Treba konačno napraviti rez i znati tačno šta se hoće. Ako treba dati priliku mlađima, dajmo, a istovremeno i starijima objasniti šta i kako. Mlađi se osjećaju bolje jedni s drugima kada igraju. Selektor je danas stranac i lično nemam problema s tim. Bili su i naši treneri, pa šta smo toliko napravili? Svaka država ima strane igrače, strane trenere, strane direktore i u tome ne vidim ništa loše. Ko god može doprinijeti, dobrodošao.”

Danas kao menadžer radi na drugačiji način.

“Prije sam radio sa igračima, a sada sa klubovima. To je malo viši nivo. To mi oduzima manje vremena i manje živaca jer sa igračima se moraš svaki dan čuti, zovu te kada god imaju neki problem. Nemam ni godina ni živaca za to više. Ovako funkcionišem po principu da me kontaktiraju predsjednici ili sportski direktori klubova i kažu kakvi im igrači trebaju. Prema karakteristikama nađem odgovarajuće i onda kreće posao”, na kraju je rekao Pašalić.

Učitaj još novosti