14. 04. 2021 - 14:10
PRONAŠAO KOPAČKE NA ĐUBRIŠTU I TAKO ZAPOČEO KARIJERU: Sad...
907
Shares
PRONAŠAO KOPAČKE NA ĐUBRIŠTU I TAKO ZAPOČEO KARIJERU: Sad vrijedi 70 miliona €, ali još pamti pakao ulice

PRONAŠAO KOPAČKE NA ĐUBRIŠTU I TAKO ZAPOČEO KARIJERU: Sad vrijedi 70 miliona €, ali još pamti pakao ulice

14. 04. 2021 - 14:10
0
Shares


Viktor Osimen doživio je "bum" u Francuskoj, Napoli je brzo reagovao i Nigerijac je stigao u Italiju za 70 miliona eura.

Napoli dosta kuburi s napadačima, nakon Kavanija, rijetko koji fudbaler je mogao da zadovolji u napadu ove ekipe. Najbliži tome je Dris Mertens, međutim, on čak i nije klasičan napadač.

screenshot-29
Prošlog ljeta, uprava je za 70 miliona dovela fudbalera iz Lila - Viktora Osimena.

Koliko sreće nisu imali s njim, govori činjenica da je Osimen propustio čak polovinu utakmica u dresu ovog Italijanskog kluba, a razlog su povrede koje su ga sprečile da pokaže zašto je plaćen toliko i kakav je napadački potencijal u pitanju.

Odigrao je tek 16 utakmica, postigao je pet golova i imao je dve asistencije.

Priča Viktora Osimena je tužna i zapravo je veliki uspjeh što je uopšte i došao do Serije A, a i samog statusa profesionalnog fudbalera. Osimen je odrastao sa ocem i bratom bez majke, odrastao je u Lagosu radeći svakakve poslove da bi preživio dan.

Prodavao je pića na semaforima širom grada u kom je odrastao, sve dok jednog dana na đubrištu nije pronašao par kopački. Ispostavilo se da mu je to promijenilo život i spaslo ga od siromaštva u Nigeriji. Tada je krenula njegova fudbalska karijera.

Volfsburg ga je primijetio 2017. godine, kasnije je prešao u Šarlou, onda Lil, a sada brani boje jednog od najboljih klubova u Italiji.

Od dečaka sa ulica Lagosa, do zvezde Nigerijske reprezentacije a pritom ima samo 22 godine - život stvarno piše romane.

Upravo zbog teškog detinjstva, Osimen je dao sve od sebe da pronađe djevojku iz Nigerije, čija je fotografija dok prodaje piće na ulicama Nigerije, iako nema jednu nogu i na glavi nosi kofu s pićem, počela masovno da se širi društvenim mrežama.


Osimen je uspeo da je pronađe i da razgovara s njom i najavio je da će pomoći

screenshot-30

Srećan sam što sam mogao da pričam s njom. pronašao sam i i sada je sve u radu. Pomoći ću joj, jer znam kakav je osećaj slomiti svoja leđa na ulicama Lagosa. Prošao sam kroz ovu fazu u životu. Hvala svima koji su mi pomogli da je pronađem - napisao je Osimen uz fotografiju njega i Meri Denijel kako pričaju telefonom.

Izvor:telegraf

Učitaj još novosti