14. 04. 2021 - 08:51
FLICK NAPUŠTA BAYERN SINOĆ JE POSLJEDNJI PUT VODIO KLUB U LIGI...
907
Shares
FLICK NAPUŠTA BAYERN SINOĆ JE POSLJEDNJI PUT VODIO KLUB U LIGI PRVAKA: Poznato gdje nastavlja karijeru

FLICK NAPUŠTA BAYERN SINOĆ JE POSLJEDNJI PUT VODIO KLUB U LIGI PRVAKA: Poznato gdje nastavlja karijeru

14. 04. 2021 - 08:51
0
Shares

Trener minhenskog Bayerna Hansi Flick sinoć je vjerovatno vodio posljednju utakmicu na klupi Bavaraca u Ligi prvaka budući da će prihvatiti ponudu njemačkog Saveza i naslijediti Joachima Lowa.

Riječi su to Lothara Matthausa, igračke legende Elfa i Bayerna koji je nakon sinoćnjeg ispadanja Bayerna iz Lige prvaka potvrdio da iskusni Nijemac mijenja Lowa na klupi selekcije Njemačke.

screenshot-7

Ranije je još Joachim Low potvrdio da će mu Euro ove godine biti posljednje takmičenje na kojem će biti selektor, a njegov nasljednik će upravo biti Flick, tvrdi Matthaus.

- Ovo je bila posljednja utakmica Hansija Flicka u Ligi prvaka na mjestu trenera Bayerna. Njegov prvi izbor je da će prihvatiti ponudu DFB-a da naslijedi Johachima Lowa. Prihvatiće ponudu, rekao je Matthaus.

Sam Flick je s druge strane istakao da ima ugovor sa Bayernom, ali da uvijek misli o svojoj budućnosti i kako će se stvari odvijati.

- Imam ugovor sa Bayernom, ali uvijek mislim o budućnosti. Šta god da se desi, moja porodica je iza mene, nebitno koja odluka je u pitanju, bila to reprezentacija Njemačke ili ne, istakao je Flick koji je čestitao PSG-u na prolazu dalje. 

- Vidjeli ste kako su opasni u napadu, moram pohvaliti moju ekipu iako je PSG prošao. Kao fer gubitnik, čestitam im. Moj tim ima mnogo kvaliteta u posljednjoj trećini, ali sinoć im je falio posljednji udarac. 

Izvor:Oslobođenje

Učitaj još novosti