11. 04. 2021 - 20:16
NEVJEROVATNE SCENE: Borussijin wunderkind maltretirao...
907
Shares
NEVJEROVATNE SCENE: Borussijin wunderkind maltretirao djevojku, POLICIJA MORALA INTERVENISAT

MOUKOKO MALTRETIRAO DJEVOJKU

NEVJEROVATNE SCENE: Borussijin wunderkind maltretirao djevojku, POLICIJA MORALA INTERVENISAT

11. 04. 2021 - 20:16
0
Shares

Mladi 16-godišnji nogometaš Borussije Dortmund Youssoufa Moukoko našao se u centru skandala nakon što je prema pisanju njemačkih medija u stanu zaključao svoju 23-godišnju djevojku i otišao je na trening, a na kraju je morala intervenisati i policija.

I dok se njegova profesionalna karijera sjajno razvija, privatni život Borussijinog "wunderkinda" nije tako blistav, jer je prošle sedmice lokalna policija morala intervenirati kako bi oslobodila njegovu 23-godišnju djevojku koju je zaključao u stanu.

Za sada nije jasno zašto je Moukoko to učinio, ali glasnogovornik policije u Dortmundu Oliver Peiler otkrio je da njegova djevojka nije podnijela krivičnu prijavu i da će javni tužilac odlučiti hoće li se provesti daljna istraga.

Prema prvim rekonstrukcijama, igrač Borussije se posvađao s djevojkom, nakon čega je napustio stan i otišao na trening. Moukoko je navodno žurio i nije mogao nastaviti raspravu, zbog čega je zaključao djevojku protiv njene volje, sprečavajući je da napusti stan dok se ne vrati.
Yousuoffa i neimenovana djevojka počeli su izlaziti još 2017. godine, kada su imali 12, odnosno 18 godina, a nakon svega prekinuli su vezu.

Moukoko je ove sezone odigrao 14 prvenstvenih utakmica i postigao je tri gola, a ovaj nogometaš je postao i najmlađi igrač u historiji koji je zaigrao u Bundesligi i Ligi prvaka.

Učitaj još novosti