04. 04. 2021 - 08:14
"LIVERPULE, SKIDAMO TI KRUNU!" Pep Gvardiola u transu - jesu...
907
Shares

Svje je izglednije ko je novi šampion

"LIVERPULE, SKIDAMO TI KRUNU!" Pep Gvardiola u transu - jesu Crveni deklasirali Arsenal, ali City grabi ka tituli šampiona!

04. 04. 2021 - 08:14
0
Shares

Kako se primiče kraj sezone u Premijer ligi, tako je sve izglednije ko će biti novi šampion.

Jeste branilac titule, Liverpul, u gostima pobedio ekipu Arsenala sa 0:3, ali Mančester siti je trijumfom u derbiju 30. kola, 0:2 na terenu Lestera, napravio možda i ključni korak za tronu.

Sada ekipa trenera Gvardiole ima 17 bodova više od najbližeg pratioca, gradskog rivala, Junajteda, pa "građanima" treba još svega 11 bodova iz sedam preostalih utakmica da po treći put u četiri sezone budu šampioni.

"Volim Premijer ligu više od bilo kog drugog takmičenja. A sada smo baš, baš blizu da je osvojimo. Jeste Liverpul šampion, jeste kruna njegova, ali smo blizu da mu je skinemo", rekao je Gvardiola posle pobede nad trećeplasiranim "lisicama".

Njima su su presudili golovi Mendija u 68. i Gabrijela Žezuza u 74. minutu, na asistenciju rezerviste Sterlinga koji je između dva pogotka ušao u igru.

Što se Liverpula tiče, on je "tobdžije" deklasirao uz dva gola Žote (u 64. i 82. minutu), a jedan Salaha (u 68.).

Crveni su trenutno peti, sa 49 bodova, koliko ima i šestoplasirani Vest Hem koji se sa šampionom ovih dana bori za mesto koje vodi na evro-scenu, mada nema sumnje da su Klopovi i planovi kluba s "Enfilda" bili daleko veći.

Sport.ba/Blic.sport

Učitaj još novosti