25. 03. 2021 - 14:43
Endi Ruiz se vraća u ring, poznato i protiv koga će se boriti
907
Shares
Endi Ruiz se vraća u ring, poznato i protiv koga će se boriti

BORBA ĆE BITI ODRŽANA 1. MAJA

Endi Ruiz se vraća u ring, poznato i protiv koga će se boriti

25. 03. 2021 - 14:43
0
Shares

Bivši svjetski prvak Endi Ruiz (Andy Ruiz) vraća se u ring 1. maja, a protivnik će mu biti nekoć vrlo uspješan teškaš Kris Areola (Chris Arreola).

- Jedva čekam povratak u ring. Pripreme s trenerom Edijem Rejnosom (Eddy Reynoso) su bile sjajne. Okružen sam odličnim borcima poput Kanela Alvareza (Canelo) i svi skupa radimo na tome da izgledam bolje no ikad. Krisa znam otkako sam postao profesionalac. On je meksički ratnik, baš poput mene. Upravo stoga očekujem da me napadne svim snagama. Ovo će biti jedan akcijom nabijen event s borcima koji se ne povlače. No, bit ću pametan i spreman učiniti sve kako bih pobijedio i vratio se u poziciju da postanem svjetski prvak - rekao je Ruiz u najavi meča.

Ruizu (33-2) će ovo biti prvi meč nakon decembra 2019. kada mu je u Saudijskoj Arabiji Entoni Džošua (Anthony Joshua) uzvratio za poraz i tako preoteo titule u teškoj kategoriji.

Čeka ga 40-godišnji Areola, inače još jedan Amerikanac meksičkog porijekla. Udarač nadimka 'The Nightmare' nikada nije bio svjetski prvak, ali je u čak tri navrata napadao tron.

Areoli (38-6-1) će ovo biti prvi nastup od poraza kojeg mu je na ljeto 2019. nanio Adam Kovnacki (Kownacki).

- Treninzi s Džoom Gusenom (Joe Goossen) su zaista naporni. Radimo na svemu što možemo kako bi fanovi u mojoj borbi s Ruizom dobili rat dva najbolja meksičko-američka teškaša koja su ikad zakoračila u ring. Ovaj "matchup" bi trebao biti po ukusu navijača, a plan mi je, naravno, pobijediti - poručio je Areola.

Učitaj još novosti