24. 03. 2021 - 22:33
U PRVOM MEČU KVALIFIKACIJA: Bosna i Hercegovina s bodom...
907
Shares
U PRVOM MEČU KVALIFIKACIJA: Bosna i Hercegovina  s bodom odlazi iz Helsinkija!

BiH - Finska 2:2

U PRVOM MEČU KVALIFIKACIJA: Bosna i Hercegovina s bodom odlazi iz Helsinkija!

24. 03. 2021 - 22:33
0
Shares

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine remizirala je večeras u Helsinkiju na gostovanju protiv Finske (2:2) u prvom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Finci su dosta bolje otvorili utakmicu i imali stopostotnu šansu već u drugoj minuti. Pukki je lagano prošao pored Hadžikadunića i šutirao, ali je loptu u posljednji trenutak u korner izbacio Saničanin.

Domaće reprezentacija prijeti ponovo samo pet minuta kasnije. Ponovo je u šansi bio Pukki koji je ponovo pobjegao našoj odbrani, ali je Šehić uspio da odbrani njegov udarac.

Naš tim je prvi put zaprijetio u devetoj minuti preko Stevanovića čiji udarac brani golman Finske. Deset minuta kasnije zicer za Zmajeve. Sam ispred golmana domaćih izašao je Gojak, ali je Joronen odbranio taj udarac. U nastavku akcije pokušao je Gojak, no ostalo je 0:0.

Zmajevi su novu odličnu priliku imali i u 27. minuti. Sada je Stevanović izašao sam ispred Joronena koji je i ovaj put spasio svoju mrežu. U finišu meča Finci su ponovo mogli do prednosti.

Naime, u 41. minuti Pukki ponovo prijeti, ali Šehić brani njegov udarac. Lopta se odbila do Kamare, no naš golman ponovo spašava svoju mrežu i šalje loptu u korner.

Bh. reprezentacija je bolje otvorila drugo poluvrijeme. U 47. minuti nakon centaršuta Stevanovića lopta dolazi do Gojaka koji se odlično snalazi u petercu Finske, ali loptu šalje tik pored stative.

U 51. minuti Stevanović je odlično pronašao Krunića koji šutira s vrha kaznenog prostora, no Joronen zaustavlja njegov udarac. No, samo tri minute kasnije sudija svira penal za naš tim nakon što je rukom igrao jedan od igrača Finske.

Odgovornost je preuzeo Miralem Pjanić čiji udarac brani Joronen, ali se lopta odbija do našeg veznjaka koji iz drugog pokušaja pogađa za 1:0.

Međutim, radost Zmajeva u Helsinkiju nije dugo trajala, jer su Finci poravnali nekoliko minuta kasnije. Alhou smo ostavili dosta prostora nakon čega je šutirao i pogodio prečku, lopta se odbija do Pukkija koji ovakve poklone ne propušt i poravnao je na 1:1.

Novu šansu vidjeli smo u 72. minuti. Ćivić je dobro centrirao s lijeve strane ka Džeki koji je pokušao glavo, no lopta je otišla pored gola.

I onda pet minuta kasnije potpuni preokret domaćih. Pukki je ponovo kao brzi voz prošao kroz našu odbranu i izašao ispred Šehića, te rutinski poslao loptu u mrežu za 2:1. Za Pukkija je ovo četvrtfi gol u trećem meču protiv Zmajeva.

Međutim, bh. selekcija se nije predavala i uspjela je da dođe do 2:2. Džeko odlično spušta loptu za Stevanovića koji matira golmana Finske u 85. minuti i vraća našu selekciju u život. Naš tim je pokušao doći i do pobjede, ali se rezultat nije mijenjao.

Sport.ba/SportSport.ba

Učitaj još novosti