14. 03. 2021 - 18:38
Bh. selektor o pobjedi reprezentativaca u Bugojnu: Kada imate...
907
Shares
Bh. selektor o pobjedi reprezentativaca u Bugojnu: Kada imate takvu odbranu i golmana iza njih onda je sve lakše!

Bosna slavila protiv Austrije

Bh. selektor o pobjedi reprezentativaca u Bugojnu: Kada imate takvu odbranu i golmana iza njih onda je sve lakše!

14. 03. 2021 - 18:38
0
Shares

Rukometaši BiH danas su u Bugojnu pobijedili Austriju sa 27:21 u meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Nakon meča za BHT1 govorio je Ivica Obrvan koji je otkrio svoje utiske nakon debija na selektorskoj klupi naše reprezentacije.

"Ono što je najvažnije jeste da smo pobijedili jer je to bio cilj da na preostalim mečevima tražimo šansu da se plasiramo dalje. Pohvala za sve igrače i čestitke na požrtvovanosti cijelu ovu sedmicu. Igrali smo fenomenalnu odbranu i kada imate takvu odbranu i golmana iza njih onda je sve lakše. Možda nije bilo sve tečno u igri, ali smo u drugom pouvremenu kontrolisali igru i zasluženo slavili", kaže Obrvan i dodaje.

"Može se reći da smo bili raznovrsniji u igri, poslužio nas je šut izvana igrača koji su imali manju minutažu kao što je Herceg koji je danas bio odličan. Napravili smo razliku koju smo kontrolisali do kraja. Za prvu utakmicu, skup i upoznavanje igrača mogu biti vrlo zadovoljan".

Osvrnuo se i na meč protiv Njemačke koja se 29. aprila igra u Bugojnu protiv Njemačke.

"Odmah ću reći da odlučno odbijam bilo kakvu pomisao na neku šansu ako dođu s drugom ili trećom postavom jer imaju na raspolaganju bezbroj igrača. Najprije se fokusiramo na Nijemce, pa na Austriju. Ne možemo računati na to da oni igraju opušteno i lagano jer toga nema kod njih", zaključio je bh. selektor.

Sport.ba/SportSport.ba

Učitaj još novosti