09. 03. 2021 - 12:11
PRESS KONFERENCIJA BORCA OTVORENA IZVINJENJEM: Igrači novčano...
907
Shares
PRESS KONFERENCIJA BORCA OTVORENA IZVINJENJEM: Igrači novčano kažnjeni zbog loše igre protiv Veleža

Za medije govorio Dejan Lukendić

PRESS KONFERENCIJA BORCA OTVORENA IZVINJENJEM: Igrači novčano kažnjeni zbog loše igre protiv Veleža

09. 03. 2021 - 12:11
0
Shares

Borac je posljednjeg kola poražen u gostima protiv Veleža (2:0) u okviru 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Danas je u prostorijama banjalučkog kluba održana press konferencija pred sutrašnje gostovanje Širokom Brijegu u okviru četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine.

Prvo se obratio direktor ovog kluba Dejan Lukendić koji je poručio da su jednostavno imali potrebu da se izvine navijačima i simpatizerima Borca za loše izdanje u Mostaru.

"Osjetili smo potrebu da se obratimo javnosti, prije svega da se izvinimo navijačima i svim simpatizerima kluba i onima koji vole Borac za lošu partiju, da je ne nazovemo nekako drugačije, u Mostaru. Nadamo se da su igrači izvukli pouke iz utakmice sa Veležom i da shvataju šta nam znači duel u Širokom Brijegu", kaže Lukendić i dodaje.

"To je utakmica koja nas vodi u polufinale Kupa BiH, vrlo bitna za klub i izuzetno je važno da igrači izađu na teren i shvate da nose dres Borca i da moraju dati maksimum u svakoj utakmici, da bismo došli do željenog cilja - izlaska u Evropu".

Također, direktor Borca je poručio da su igrači i novčano kažnjeni zbog loše predstave protiv mostarskog kluba.

"Jedan loš rezultat ne može nas zaustaviti na našem putu i poremetiti. Mislim da su igrači svjesni slabe partije u Mostaru. Klub je morao da ih kazni zbog toga, oni su to prihvatili, potpisali su kazne i vjerujem da će to biti samo motiv više da se pokažu u pravom svjetlu u Širokom Brijegu i da se obezbijedi prolaz dalje. Neće biti smak svijeta ni ako se ispadne, ali igrači moraju da odreaguju kako treba i pruže svoj maksimum, jer kada daju sve od sebe, to je ekipa među tri najbolje u BiH".

Sport.ba/SportSport.ba

Učitaj još novosti