08. 03. 2021 - 14:23
Selektor hrvatske nogometne reprezentacije objavio spisak...
907
Shares
Selektor hrvatske nogometne reprezentacije objavio spisak igrača za početak kvalifikacija, poziv dobilo 24 igrača!

Poziv dobilo 24 igrača

Selektor hrvatske nogometne reprezentacije objavio spisak igrača za početak kvalifikacija, poziv dobilo 24 igrača!

08. 03. 2021 - 14:23
0
Shares

Za tri dvoboja izbornik Dalić pozvao je 24 igrača, a još petorici je uputio pretpoziv.

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić objavio je popis igrača za početak kvalfiikacija za Svjetsko prvenstvo koje će se 2022. godine održati u Kataru. Aktualni svjetski doprvaci će put ka Kataru započeti 24. mart dvobojem protiv Slovenije u Ljubljani, tri dana potom slijedi domaća utakmica protiv Kipra u Rijeci, dok će prvi kvalifikacijski ciklus završiti dvobojem u gostima protiv Malte 30. mart.

Za ta tri dvoboja izbornik Dalić pozvao je 24 igrača, a još je petorici uputio pretpoziv, prenosi Hina.  To su: Ivo Grbić, Mile Škorić, Marin Pongračić, Toma Bašić i Kristijan Lovrić. "Na popisu nema iznenađenja, ovo je momčad koju smo gradili kroz kvalifikacije za EURO i prošlogodišnju Ligu nacija. Iako nas čeka zahtjevna skupina, imam puno vjere u ovu ekipu i s velikim optimizmom krećemo u novi ciklus jer sam duboko uvjeren da imamo kvalitetu za izboriti Svjetsko prvenstvo što je, naravno, naš osnovni cilj u ovim kvalifikacijama.

Raduje me što u ovom trenutku nemamo ozbiljnijih problema s ozljedama, a nadam se da će tako ostati i do okupljanja. Želimo dobar start i zbog samih kvalifikacija, ali i kao uvod u EURO, a za to ćemo uz kvalitetu morati pokazati maksimalan pristup, koncentraciju i zajedništvo.

Raspored je zgusnut, nećemo imati vremena za ozbiljne treninge, pa će fokus biti na dobroj mentalnoj i taktičkoj pripremi kako bismo bili na najboljoj mogućoj razini s obzirom na te okolnosti. Optimist sam i jako se veselim okupljanju, kao i naši reprezentativci", izjavio je izbornik Dalić. Osim Slovenije, Kipra i Malte, suparnici Hrvatskoj u skupini H bit će još Slovačka i Rusija, a samo će pobjednik skupine izboriti izravni plasman na SP.

POPIS IGRAČA ZA DVOBOJE PROTIV SLOVENIJE, CIPRA I MALTE:

Golmani: Lovre Kalinić (Hajduk), Dominik Livaković (Dinamo Zagreb), Simon Sluga (Luton Town)

Odbrana: Domagoj Vida (Besiktas), Dejan Lovren (Zenit), Šime Vrsaljko (Atletico Madrid), Borna Barišić (Rangers), Duje Ćaleta-Car (Marseille), Dario Melnjak (Rizespor), Filip Uremović (Rubin), Josip Juranović (Legia)

Vezni: Luka Modrić (Real Madrid), Mateo Kovačić (Chelsea), Marcelo Brozović (Inter), Milan Badelj (Genoa), Mario Pašalić (Atalanta), Nikola Vlašić (CSKA Moskva)

Napadači: Ivan Perišić (Inter), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Ante Rebić (Milan), Josip Brekalo (Wolfsburg), Bruno Petković (Dinamo Zagreb), Mislav Oršić (Dinamo Zagreb), Ante Budimir (Osasuna).

Sport.ba/Bljesak.info

Učitaj još novosti