08. 03. 2021 - 12:01
Šta za Pjanića predstavlja Laportin dolazak na mjesto...
907
Shares
Šta za Pjanića predstavlja Laportin dolazak na mjesto predsjednika?

Prvi čovjek španskog kluba

Šta za Pjanića predstavlja Laportin dolazak na mjesto predsjednika?

08. 03. 2021 - 12:01
0
Shares

Nekadašnji predsjednik Barcelone, Joan Laporta, na jučerašnjim izborima ponovo je izabran za prvog čovjeka slavnog španskog kluba.

Laporta je odnio pobjedu na predsjedničkim izborima tako da se vraća na mjesto stare slave s obzirom da je ovu funkciju obnašao u periodu od 2003. do 2010. godine i njegova era smatra se jednom od najuspješnijih era u bogatoj historiji Barcelone.

Njegov dolazak gotovo sigurno će značiti i promjene u igračkom kadru, a možda i na klupi Barcelone. Sigurno je da će Laporta pokušati uvjeriti Messija da karijeru završi u Barceloni, a pojedini španski mediji pišu i da će se na ljeto pokušatio riješiti igrača koji su u ovom trenutku za Barcelonu preskupi, a ne daju ono što se od njih očekivalo.

Nažalost, na toj listi je i naš reprezentativac Miralem Pjanić, koji će tako po svemu sudeći nakon godinu dana napustiti redove slavnog španskog kluba.

Osim Pjanića, bar prema pisanju pojedinih medija, Laporta će pokušati da se riješi i Coutinha, Umtitija, Griezmanna, Junior Firpa i Braithwaitea.

Miralem Pjanić je u Barcelonu stigao prošlog ljeta u transferu vrijednom 60 miliona eura. Karijeru je počeo u francuskom Metzu, a još je nosio dresove Lyona, Rome i Juventusa.

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine je do sada odigrao 98 utakmica na kojima je postigao 14 golova, a bio je član generacije koja se 2013. godine plasirala na Svjetsko prvenstvo na kojem je i on igrao.

Sport.ba/Sport.centar

Učitaj još novosti