08. 03. 2021 - 10:08
Marca objavila imena igrača koje Laporta želi dovesti u Barcu,...
907
Shares
Marca objavila imena igrača koje Laporta želi dovesti u Barcu, Arteta mogući nasljednik Koemana

Od 2003. do 2010.

Marca objavila imena igrača koje Laporta želi dovesti u Barcu, Arteta mogući nasljednik Koemana

08. 03. 2021 - 10:08
0
Shares

Joan Laporta je uvjerljivo slavio na izborima za Barceloninog predsjednika. Laporta je dužnost predsjednika već obnašao od 2003. do 2010. godine, a sada preuzima klub u teškoj finansijskoj i rezultatskoj krizi.

Prvi zadatak novog predsjednika bit će nagovoriti Lionela Messija na ostanak u klubu. Najboljem igraču ugovor traje do kraja sezone i najavio je odlazak, ali Laporta je uvjeren da će Messi promijeniti mišljenje.

“Vidjeti Lionela da sa sinom dolazi glasati na izbore… To je bilo predivno i to je dokaz koliko mu je stalo do kluba. Da je Johan Cruyff ovdje, rekao bi mu da ostane. Sve će ovisiti o njemu, a ja mogu obećati da će dobiti prijedlog novog ugovora. Novac nije najvažnija stvar. Nazvat ću ga i učiniti sve što mogu da ostane s nama. Da je netko drugi pobijedio na izborima, Messi bi sigurno otišao”, rekao je Laporta odmah nakon pobjede.

Prodajama Coutinha i Umtitija do novca za nove ugovore i nove igrače
Jedan od najvećih izazova za novog predsjednika je pronaći novac za nove igrače, ali i nove ugovore Sergiju Robertu i Ousmaneu Dembeleu koji uskoro ulaze u posljednju godinu ugovora. Španski mediji nagađaju da bi se dio novca mogao dobiti prodajama Philippea Coutinha i Samuela Umtitija.

U sljedećem prijelaznom roku ne očekuju se veliki Barcelonini transferi, realnije je dovođenje igrača koji bi mogli doći bez odštete. Madridska Marca navodi da su na Laportinoj listi želja Sergio Aguero, Eric Garcia, Georginio Wijnaldum i Memphis Depay.

U Španiji su uvjereni da će Laporta promijeniti i trenera. Ronald Koeman bi na kraju sezone mogao dobiti otkaz, a Laporta navodno razmišlja o dovođenju Arsenalovog Mikela Artete. Ipak, Laporta će prije ove odluke pričekati kraj sezone da vidi hoće li Koeman na Camp Nou donijeti neke trofeje.

Sport.ba/Sport.centar

Učitaj još novosti