07. 03. 2021 - 13:45
Ekipa Sarajeva ostala bez šanse da obori rekord Željezničara!
907
Shares
Ekipa Sarajeva ostala bez šanse da obori rekord Željezničara!

Nakon izgubljenog meča

Ekipa Sarajeva ostala bez šanse da obori rekord Željezničara!

07. 03. 2021 - 13:45
0
Shares

Sarajevo je u derbiju 21. kola Premijer lige sinoć na Koševu poraženo od Zrinjskog sa 1:0, a na taj način aktuelni šampion propustio je priliku da obori rekord po broju uzastopnih utakmica u šampionatu bez poraza, koji je i dalje ostao u vlasništvu Željezničara, piše Klix.ba.

Naime, Plavi s Grbavice su u sezoni 2011/2012. vezali čak 26 utakmica u Premijer ligi bez poraza. Željo je tada suvereno osvojio naslov prvaka, a nakon posrtaja u 3. kolu na Piroti protiv Travnika (2:1), izabranici Amara Osima u narednih 26 mečeva nisu znali za poraz, sve od meča posljednjeg 30. kola s Leotarom u Trebinju od kojeg su izgubili 2:1.

Sarajevo je bilo blizu, do sinoćnje utakmice sa Zrinjskim, koševski ligaš je na čak 24 uzastopne utakmice, računajući i prošlu sezonu Premijer lige, bio neporažen.

Ipak, “zapeli” su na pretposljednjoj prepreci, jer da nisu izgubii od Zrinjskog, Sarajevo bi na Pecari u narednom kolu protiv Širokog imalo priliku da izjednači rekord gradskog rivala.

Bio je to ujedno i prvi poraz Sarajeva u domaćim takmičenjima nakon 462 dana, ali vremena za tugovanje nema mnogo. Već u srijedu tim s Koševa u četvrtfinalu Kupa BiH dočekuje Zrinjski, a u nedjelju će gostovati Širokom u ligaškom duelu.

Sport.ba/Sport.centar

Učitaj još novosti