06. 03. 2021 - 13:18
KLOPP POSLAO SVIMA JASNU PORUKU "Ako neko hoće da ode jer...
907
Shares
KLOPP POSLAO SVIMA JASNU PORUKU

KLOPP POSLAO SVIMA JASNU PORUKU "Ako neko hoće da ode jer nećemo igrati Ligu šampiona, ne treba nam" NJEGOVA IZJAVA UZNEMIRILA NAVIJAČE

06. 03. 2021 - 13:18
0
Shares

Njemac ubjeđen da je kriza ekipe samo trenutno stanje i da navijači nemaju zbog čega da brinu čak iako se naredne sezone ne bude igrao elitni fudbal na "Enfildu"

Liverpulova sezona kreće se od loše ka sve goroj i sada je pitanje da li će Klopov tim uopšte uspjeti da izbori bilo koje evropsko takmičenje naredne sezone. Liga šampiona polako klizi iz ruku "Redsa" koji su pali na sedmu poziju nakon serije poraza, pa je mnogima i u Liverpulu jasno da se na "Enfildu" naredne sezone vjerovatno neće igrati elitni fudbal.

Ta bojazan proizvodi i jednu novu brigu svih navijača - da li će najbolji igrači ekipe ostati u klubu ako ekipa ne bude igrala Ligu šampiona?

- Razumijem i poštujem sva pitanja vezana za ovu temu, ali nema razloga za brigu - poručio je Klop i ovom izjavom umirio navijače.

- Uvijek je ovako. Ja znam da mi imamo lojalne igrače, ovo nije ona situacija kada mi neki igrač priđe i kaže: "sljedeće godine ne igramo Ligu šampiona i zato moram da idem".  To se neće desiti ovdje. Znam ih suviše dobro da bih umio da procjenim da se to neće desiti jer je klub u potpuno drugačijoj poziciji. To neće biti slučaj sa igračima, ja to vidim. Pričali smo i ranije o tome: ako igrač ne želi da dođe kod nas jer ne igramo Ligu šampiona, ni ne treba nam takav. A ako igrač želi da ode jer naredne sezone nećemo igrati Ligu šampiona, ne treba nam takođe - vrlo jasan je Nemac.


- Nema tu ničega ličnog, ali to tako mora da bude. Uvijek težite tome da nađete pravi tim za izazove koji vas očekuju i iete ka tome, tako da ja ne brinem uopšte - poručio je Klop.

Sad se neki navijači Liverpula pitaju: "a šta ako prođu godine bez Lige šampiona?" Klop ima odgovor i za njih.

- Ovaj klub neće biti konstantno van Lige šampiona. Ova godina jeste teška, znamo to, ali je potencijal i snaga kluba nešto što je u suprotnosti trenutnom momentu ekipe i rezultatima.

Liverpul ove sezone praktično nije povratio doskorašnji sjaj.

- Ovo je sezona gdje ste morali da imate momentum, a mi ga nijednom nismo imali, to je istina. Ali to ne govori ništa o budućnosti, ovaj klub je u zaista dobroj poziciji u teškom trenutku. U boljem nego što su mnogi drugi klubovi. Jasno je meni šta je bilo u prošlosti, ali sve što imam da kažem je da niko ne bi trebalo da brine za budućnost kluba jer je u dobrim rukama i tim je zaista dobar. To je i najbolja baza za budućnost.

Učitaj još novosti