06. 03. 2021 - 12:58
Švedska na nogama: Zlatan Ibrahimović se vraća u...
907
Shares
Švedska na nogama: Zlatan Ibrahimović se vraća u reprezentaciju i igra već ovog mjeseca?

Švedska na nogama: Zlatan Ibrahimović se vraća u reprezentaciju i igra već ovog mjeseca?

06. 03. 2021 - 12:58
0
Shares

Zlatan Ibrahimović je prije nekoliko godina odlučio da se povuče iz reprezentacije Švedske, ali čini se da ta priča još uvijek nije završena.

Pred Mundijal u Rusiji prije tri godine pojavile su se priče da bi se Ibrahimović mogao vratiti u reprezentaciju, ali to je tada bilo samo za potrebe sponzorskog ugovora.

Međutim, Ibrahimović ove sezone pruža odlične partije u dresu Milana i švedski mediji jutros su objavili da je iskusni napadač zaista na korak od povratka u reprezentaciju.

FotboolDirekt objavio je jutros da se Ibrahimović vraća u reprezentaciju i da će biti na spisku za mečeve kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Spisak će biti objavljen 18. marta, a Zlatan će se čini se naći na njemu.

Tako bi nakon pet godina Ibrahimović ponovo mogao zaigrati za Švedsku na meču protiv Gruzije, a ukoliko se to desi onda je sigurno da će igrati i na Evropskom prvenstvu ovog ljeta.

Ibrahimović je u Švedskoj poputni rekorder jer je na 116 mečeva za reprezentaciju postigao 62 gola. Od povratka u Milan odigrao je 33 utakmice i zabio čak 24 gola.

 

 

 

 

 

(Sportsport)

Učitaj još novosti