05. 03. 2021 - 09:10
Narin, Amina Merjem i Zahra potvrdile dominaciju ON 1 džudo kluba
907
Shares
Narin, Amina Merjem i Zahra potvrdile dominaciju ON 1 džudo kluba

Narin, Amina Merjem i Zahra potvrdile dominaciju ON 1 džudo kluba

05. 03. 2021 - 09:10
0
Shares

U Laktašima je održan međunarodni Džudo turnir "Laktaši open"  na kom je učestvovala  71 ekipa, 1303 takmičara iz 7 zemalja.

U takvoj konkurenciji ON 1 Džudo klub je proglašen najboljim klubom turnira u kadetskoj ženskoj konkurenciji.

Narin Handan, Amina Merjem Hebib i Zahra Handan su pokazale kvalitetu i dominaciju na  turniru te potvrdile svoj status i reputaciju.

Osvojivši zlatne medalje i na ovom turniru one nastavljaju dokazivati da su zasigurno najperspektivnije mlade sportašice  Džudo sporta  u Bosni i Hercegovini.

Kao višestruke Državne prvakinje, i osvajačice pehara za najbolju žensku kadetsku ekipu u BiH te osvajačice mnogobrojnih internacionalnih  turnira u inostranstvu i u Bosni i Hercegovini zasigurno na sebe skreću pažnju i opravdavaju epitet novih sportskih nada Bosne i Hercegovine.

Nakon  ovakvih uzastopnih uspijeha očekujemo punu podršku i stavljanje na listu prioriteta u Džudo savezu BiH te angažman nadležnih institucija kako bi se ove mlade nade i dalje uspješno razvijale.

Uz ove tri mlade prvakinje na turniru je nastupila i muška ekipa ON 1 Džudo kluba te također pokazala i potvrdila kvalitet osvojivši 6 medalje tri zlata, jedno srebro  i dvije bronze.

Ali Handan osvojivši zlato  i Bakir Gobeljić osvojivši dva zlata u dvije uzrasne kategorije su prvaci turnira dok su Din Karišik i Ridvan Dizdarević osvojili bronzu.
6 zlata, 2 srebra i 3 bronze su bilans osvojenih medalja na  turniru u Laktašima.

Nadamo se punoj bezrezervnoj podršci svih a prije svega saveza i nadležnih institucija kao i svih onih koji žele dobro ovim mladim perspektivninim sportistima i žele da se Bosna i Hercegovina promoviše na najbolji mogući način.

Sport.ba (Karim Hebib predsjednik ON Džudo kluba)

Učitaj još novosti