04. 03. 2021 - 15:22
OVAKO ĆE IZGLEDATI NOVI LIVERPOOL BEZ SALAHA: U napad stiže...
907
Shares
OVAKO ĆE IZGLEDATI NOVI LIVERPOOL BEZ SALAHA: U napad stiže jedan od najpopularnijih fudbalera današnjice

OVAKO ĆE IZGLEDATI NOVI LIVERPOOL BEZ SALAHA: U napad stiže jedan od najpopularnijih fudbalera današnjice

04. 03. 2021 - 15:22
0
Shares

Liverpool je u velikoj krizi ove sezone i ekipa se trenutno bori za plasman u Ligu prvaka naredne sezone nakon što je u prošloj osvojila titulu engleskog prvaka.
 
Tim Jurgena Kloppa ima čak 22 boda manje od Manchester Cityja koji je prvi i koji je odigrao utakmicu više.

Liverpool je u posljednjih 10 utakmica Premiershipa zabilježio čak šest poraza i jedan remi, a takva forma smjestila ga je na šesto mjesto na tablici.

Na loše rezultate utjecale su brojne povrede u momčadi, kao i loša forma golmana Alissona. Liverpool je očekivao više i od novog igrača Thiaga Alcantare koji se, nakon dolaska iz Bayerna, još uvijek nije navikao na Premiership.

Pred Liverpoolom je naporan završetak sezone, a onda i ljeto u kojem bi mogao doživjeti velike kadrovske promjene.

Na golu će skoro sigurno ostati Alisson koji spada među najbolje golmane svijeta, iako trenutno nije u najboljoj formi.

Ispred njega će svoja mjesta zadržati Trent Alexander-Arnold, Virgil van Dijk i Andy Robertson, a očekuje se da Liverpool krene po novog stopera.

Stoper iz Njemačke, veznjak iz Serie A

Klub je u ovoj sezoni saznao što znači kada povrede poremete planove. Tako je Klopp od ranog dijela sezone bio bez Van Dijka i Joea Gomeza pa su na stoperskim pozicijama igrali veznjaci Fabinho i Jordan Henderson.

To je razlog zbog kojeg će Liverpool vjerojatno krenuti po Ibrahimu Konatéa, 21-godišnjeg stopera iz RB Leipziga čija se vrijednost procjenjuje na 35 miliona eura.

Klub će u veznom redu zadržati Thiaga čija je kvaliteta neupitna i Klopp vjeruje da će on vremenom igrati sve bolje. Španski veznjak je svojim izvedbama u Bayernu pokazao da je svjetska klasa.

Mjesta u veznom redu i dalje su sigurna za kapitena Jordana Hendersona, kao i Fabinha, ali sve je izvjesnije da će Georginio Wijnaldum napustiti klub nakon što mu ovog ljeta istekne ugovor. Pretpostavlja se da će Nizozemac otići u Barcelonu.

Je li vrijeme da Salah promijeni klub?

Njegovo mjesto bi mogao preuzeti Piotr Zielinski iz Napolija. Ovaj 26-godišnji Poljak je i ranije bio na radaru Liverpoola, upravo u periodu kada je klub s Anfielda doveo Wijnalduma 2016. godine.

Sada se ponovno otvara prilika da Liverpool krene po njega. Prema Transfermarktu, Poljak košta 40 miliona eura. Svojim stilom igre kojeg krasi velika požrtvovnost i trka mogao bi se odlično uklopiti u Liverpool.

Pretpostavlja se da bi Liverpool najzvučnije promjene mogao doživjeti u napadu. Naime, Mohamed Salah je na meti Real Madrida, a ni Egipćanin ne isključuje mogućnost promjene sredine.

On se u prvom dijelu sezone navodno uvrijedio nakon što nije dobio kapetansku traku protiv Midtjyllanda u Ligi prvaka, a o interesu Reala je već pričao javno.

“Teško pitanje. Mogu samo reći da je sve u rukama kluba i on odlučuje”, rekao je tada Egipćanin.

Ako Egipćanin ode, Liverpool bi mogao krenuti po čudesnog Francuza

Ako bi Liverpool prodao Salaha, onda bi značajno povećao svoj budžet i mogao bi ga usmjeriti na fantastičnog Kyliana Mbappéa.

Klopp je ranije biranim riječima govorio o 22-godišnjem Francuzu koji bi se sigurno volio okušati u Premiershipu.

Preostale dvije pozicije u napadu vjerojatno će zadržati Roberto Firmino i Sadio Mane.

Novi Liverpool mogao bi izgledati ovako: Alisson – Trent Alexander-Arnold, Ibrahima Konaté, Virgil van Dijk, Andy Robertson – Jordan Henderson, Thiago, Piotr Zielinski – Kylian Mbappé, Sadio Mane, Roberto Firmino.

(Index.hr)

Učitaj još novosti