03. 03. 2021 - 11:34
BiH ima jednu od najatraktivnijih fudbalskih sudija:...
907
Shares
BiH ima jednu od najatraktivnijih fudbalskih sudija:

BiH ima jednu od najatraktivnijih fudbalskih sudija: "Dobacuju" je tokom meča, izgleda kao top model

03. 03. 2021 - 11:34
0
Shares

Rijetki su slučajevi da u regionu imamo djevojke koje sude mečeve u muškom fudbalu-

BiH može da se pohvali da "pod svojim sudijskim nebom" ima atraktivnu Kanitu Baraković (19) koja sudi mečeve Prve i Druge lige Tuzlanskog kantona.

Kako je sama rekla u inervjuu za portal "Sport Sport.ba", kao mala je imala želju da se bavi fudbalom - ali joj je ona ostala uskraćena zbog nedostupnosti onog ženskog u njenoj blizini.

Nedugo zatim kod Kanite se javila želja da kroz fudbalskog sudiju ostane u svijetu fudbala, mada je priznala da je prolazila kroz teške trenutke i da je čak razmišljala da napusti suđenje.

- Nerijetko se dešavaju i ružne scene i žrtva sam neumjesnih komentara raznih lica i sa samog terena ali i sa tribina. Od klasičnog nabacivanja, do zaista ružnih riječi i psovki, neminovno je da se naslušam svega. U početku mi je bilo teško to prihvatiti i često sam razmišljala čak i o napuštanju ovog posla. Međutim, shvatila sam da odustati može svako i da sam puno jača od njihovih frustracija koje pokušavaju izlečiti na takav način - rekla je Kanita.

Priznala je i da joj je idol Njemica Bibijana Štajnhaus koja je nedavno bila u VAR sobi na meču između Crvene zvezde i Milana, a vi u nastavku pogledate i Kanitine fotografije i uvjerite se da zašto bi vrlo lako mogla da uđe u izbor za najzgodnije ženskog sudiju svijeta:

sudija-830x0sudija-6-830x0sudija-5-830x0sudija-2-830x0

Učitaj još novosti