02. 03. 2021 - 22:32
"Modrić nema s kim da igra u Realu"
907
Shares

"Modrić nema s kim da igra u Realu"

02. 03. 2021 - 22:32
0
Shares

Real Madrid je sinoć na svom terenu remizirao protiv Real Sociedada (1:1) i na taj način se dodatno udaljio od trke za naslov.

U posljednjoj utakmici 25. kola Real Sociedad je izvukao veliki bod u Madridu.

screenshot-9

Baskijci su prvi došli u vodstvo i to preko Portua početkom drugog poluvremena. Real je nakon primljenog gola ubacio u brzinu više i sve karte bacio u napad, a do poravnanja su došli tek u 89. minuti kada je pogodio Junior Vinicius.

Kraljevi su tako ostali na drugoj poziciji sa 53 boda i ima pet manje od vodećeg Atletica, koji ima i utakmicu manje od tima Zinedinea Zidanea.

Španski mediji su nakon meča osuli paljbu po francuskom stručnjaku i njegovim saradnicima nazvavši ih 'nesposobnjakovićima'. 

U komentaru španske Marce pod naslovom "Real ima Modrića i Kroosa, ali nemoguće je išta napraviti bez golgetera"piše: "U prvom poluvremenu hrvatski veznjak davao je ton i ritam igri Reala, nakon čega je uslijedila neshvatljiva i autodestruktivna Zidaneova promjena taktike. Izuzimajući Benzemu, sedam ostalih ofenzivaca Reala postigli su zajedno tek 12 golova.

Čudesno je da tako jalov Real s Marianom, Asensiom, Iscom, Rodrygom i Viniciusom uopšte još uvijek konkuriše za naslov prvaka. Lijepo je gledati Modrića koji nema sa kime igrati kada je u pitanju igra prema naprijed."

Real Madrid u narednom kolu španske lige igra veliki gradski derbi protiv Atletica, a taj bi meč možda mogao donijeti odgovor na pitanje ko će biti novi ili stari prvak Španije.

Sport.ba/Sportsport

Učitaj još novosti