02. 03. 2021 - 14:08
SLOVENAC PO KO ZNA KOJI PUT ODUŠEVIO Dončić velikom partijom...
907
Shares
SLOVENAC PO KO ZNA KOJI PUT ODUŠEVIO Dončić velikom partijom daleko iza sebe ostavio možda najboljeg Evropljanina

NBA

SLOVENAC PO KO ZNA KOJI PUT ODUŠEVIO Dončić velikom partijom daleko iza sebe ostavio možda najboljeg Evropljanina

02. 03. 2021 - 14:08
0
Shares

Luka Dončić je u pobjedi Dallasa nad Orlandom 130:124 ostao za jednu asistenciju kratak do triple-doublea, ali je bez obzira na to ostvario impresivan učinak.

Bio je najbolji strijelac utakmice s 33 koša uz šut iz igre 12/22, a za tricu 5/10. Imao je deset skokova i devet dodavanja. Tako je vodio Mavse do četvrte pobjede u zadnjih pet utakmica te devetog trijumfa u zadnjih 12 mečeva. Dončićevoj momčadi ovo je posebno važna pobjeda jer je njom prebacila 50 posto uspješnosti ove sezone, piše Index.hr. 

Dončić je 11. put ove sezone bio najbolji strijelac, skakač i dodavač Dallasa. To mu je uspjelo već 46. put u karijeri. Kakav je to pothvat, ilustrira usporedba s tim koliko je to puta uspjelo možda najvećem europskom košarkašu u povijesti i najboljem igraču u povijesti Dallasa. Dirk Nowitzki je u karijeri odigrao 38 utakmica sa spomenutim učinkom. Za to mu je trebala 21 sezona. Dončić ga je debelo pretekao nakon samo dvije i pol sezone. Nakon ko zna koje povijesne individualne partije Dončić je u prvi plan gurnuo momčad: "Igrali smo sjajnu timsku košarku i to je uvijek odlično."

VIDEO: Arena Sport

Dončić je u pravu jer sjajno su mu sekundirali Kristaps Porzingis, koji je promašio svih osam zadnjih šuteva u prvom poluvremenu, ali se za taj debakl sjajno iskupio u drugom dijelu s četiri uzastopna uspješna pokušaja za dva, dvije trice i četiri slobodna bacanja. Savršenim drugim poluvremenom, u kojem je odlučena utakmica, došao je do 17 koševa i 10 skokova. Jalen Brunson je 17 od 24 koša ubacio u drugom dijelu, a Maxi Kleber je za 13 koševa, šest skokova, tri ukradene lopte i dvije blokade nagrađen pojasom za najboljeg obrambenog igrača zbog posla koji je odradio na Nikoli Vučeviću. Sjajni Crnogorac ubacio je 29 koševa i imao 15 skokova te osam asistencija. 

Ipak, najbolji igrač bio je Slovenac koji je utakmicu završio ovako: 

VIDEO: Arena Sport

Učitaj još novosti