02. 03. 2021 - 09:45
Magični Jokić se s 39 poena zaustavio na asistenciju od...
907
Shares
Magični Jokić se s 39 poena zaustavio na asistenciju od tripl-dabla, Dončić ispratio u istom stilu, briljirali Bogdanović i Vučević

NBA

Magični Jokić se s 39 poena zaustavio na asistenciju od tripl-dabla, Dončić ispratio u istom stilu, briljirali Bogdanović i Vučević

02. 03. 2021 - 09:45
0
Shares

Nije izlizana fraza da Nikola Jokić čini „polovinu tima“ Denver Nagetsa ove sezone. Srpski košarkaš zaista igra fantastičnu košarku, oduševljava javnost širom svijeta i sasvim opravdano je postavljen za jednog od glavnih favorita za titulu najkorisnijeg ove sezone. Imaće na tom putu ozbiljnu konkurenciju, ali je Džoker noćas potvrdio da će sa njom moći uspJešno da se nosi, zaustavivši se samo na jedak korak do tripl-dabla u pobjedi Nagetsa nad Bulsima – 112:118.

Bila je ovo utakmica u kojoj Nikola Jokić nije imao preterano sjajno trojkaško veče, pošto je šutirao 0/3 sa distance, ali je sve uspio da nadoknadi odličnom igrom u reketu, gdje je uz 39 poena sakupio fantastičnih 14 skokova.

Više o sjajnom nastupu centra iz Sombora pogledajte OVDJE.

Baš kao Nikola Jokić, i Luka Dončić je večeras zaustavljen na korak od tripl-dabl učinka. Neće to unesrećiti slovenačkog košarkaša, pošto je njegov Dalas pružio sjajnu partiju noćas u Orlandu, ubacio čak 130 poena i slavio protiv domaćina – 124:130.

Slovenac je večeras izbrojao do 33 poena, a pritom je dodao deset skokova uz devet asistencija. Bio je ovo pravi balkanski okršaj, pošto je Nikola Vučević na drugoj strani potvrdio da se nalazi u dobroj formi pred odlazak na Ol-Star vikend. Crnogorski igrač postigao je 29 poena uz impresivnih 15 uhvaćenih lopti i osam asistencija.

Na ovom susretu, gledali smo veliku borbu i rezultatsku klackalicu negde do polovine druge četvrtine. Tada su Maveriksi konačno upalili motore, otišli na dvocifrenu prednost, koja je svoj maksimum dostigla negdje početkom posljednje dionice. Orlando je do kraja uspio samo da umanji zaostatak, ali ne i da ozbiljnije ugrozi gostujući sastav.

Od ostalih rezultata, vrijedi istaći pomalo iznenađujući poraz Jute na gostovanju Nju Orelans Pelikansa. Domaći su u režiji Brendona Ingrama (26 poena) i Zajona Vilijamsona (takođe 26 poena) uspjeli da sruše aktuelne lidere Zapadne konferencije, koji su u svojim redovima imali raspoloženog Bojana Bogdanovića s 31 poenom uz sedam skokova, ali nije pomoglo – 129:114.

Kada je riječ o ostalim duelima, Filadelfija je lako izašla na kraj s Indijanom kod kuće, Bruklin je uz monstruozni tripl-dabl Džejmsa Hardena (30 poena, 14 skokova, 15 asistencija) došao do pobjede protiv San Antonija tek nakon produžetka, Klivlend je pobijedio Hjuston na gostovanju, dok je Portland slavio nad Šarlotom na domaćem parketu.

NBA REZULTATI

Orlando – Dalas 124:130

Filadelfija – Indijana 130:114

Čikago – Denver 112:118

Nju Orleans – Juta 129:124

San Antonio – Bruklin 113:124 (posle produžetka)

Hjuston – Klivlend 90:101

Portland – Šarlot 123:111

Učitaj još novosti