01. 03. 2021 - 22:27
Regija oplakuje Cicu: 'Samo mi je za njega žao što nikada nije...
907
Shares
Regija oplakuje Cicu: 'Samo mi je za njega žao što nikada nije zaigrao za Zvezdu...'

OTIŠAO JE VELIKAN

Regija oplakuje Cicu: 'Samo mi je za njega žao što nikada nije zaigrao za Zvezdu...'

01. 03. 2021 - 22:27
0
Shares

Zadnji predstavnik garde starih Purgera i šmekera. Paklen igrač je bio, stoji među komentarima srpskih medija, prepunih hvale za pokojnog Cicu Kranjčara koji nas je iznenada napustio u ponedjeljak ujutro u 65. godini života. O njegovoj nogometnoj i ljudskoj veličini govore i naslovi i komentari po medijima diljem prostora bivše države u kojima stoje same lijepe riječi za istinskog nogometnog romantika.

- Velik je bio i na terenu i van njega. Nijedan trener nikad nije postupio kao Cico. Osim po bravurama na terenu i uspjesima na trenerskoj klupi Kranjčar će biti upamćen i po nesvakidašnjem potezu.  Na utakmici Azijske Lige šampiona između Al Nassera i Sepahana, Kranjčarevoj ekipi dosuđen je penal, ali nesportski pa je on svome igraču naredio da promaši taj penal - piše Kurir.

Veliku pažnju odlasku hrvatske nogometne legende pridali su i mediji u Crnoj Gori.

cico

- Možda zvuči pretenciozno, znajući sve naše podjele i usude, ali, ako je neko ikada ujedinio Crnu Goru u sportskom, i ne samo sportskom smislu, onda je to bio Zlatko Cico Kranjčar - navode crnogorske Vijesti u tekstu "Cico, hvala ti za 39 nezaboravnih dana."

- Za nešto više od 18 mjeseci, koliko je živio i radio u našoj zemlji, šarmantni hrvatski trener ostavio je takav trag da se i skoro deset godina kasnije o njemu priča i piše kao o čovjeku koji je, sa ekipom koju je vodio, stvarao čuda i sanjao čudo.

Kranjčar je crnogorsku reprezentaciju vodio od 2010. do 2011. godine. U 13 utakmica pod njegovim vodstvom "Sokoli" su upisali šest pobjeda, četiri poraza i tri remija i zauzimali 16. mjesto na FIFA rang listi, što je najbolja pozicija crnogorske reprezentacije od samostalnosti.

cico1

- Došao je u Podgoricu u veljači 2010. godine, kao "najbolje čuvana tajna" Dejana Savićevića, počeo priču s tri uzastopna poraza u prijateljskim utakmicama, ali vjerujući u ono što radi i u one s kojima radi. Te kvalifikacije za EURO, ta prva četiri susreta, tih 39 nezaboravnih dana, bili su najljepša crnogorska nogometna (sportska) priča. Pobjede nad Walesom, pa nad Bugarskom i Švicarskom sa po 1-0, u nezaboravnoj atmosferi, i nezaboravne majstorije Mirka Vučinića, zaokružene remijem bez golova u hramu nogometa na Wembleyju protiv Engleske, sa Cicinim taktičkim pečatom i duhom, dovele su Crnu Goru u poziciju da sanja i vjeruje da je sve moguće. I danas, a i zauvijek, ostat će pitanje - bi li, da je Cico ostao, odveo Crnu Goru na Europsko prvenstvo 2012. godine - pišu Vijesti.

Pročitajte neke od komentara za Cicu: 

- Jedan od rijetkih majstora nogometa stare Jugoslavije za koga mi je bilo krivo što Zvezda nikako nije uspjela dovesti ga. 

- Kao zvezdas koji je tih godina gledao sve utakmice Zvezde pa i ostalih klubova volio sam i Cicu Kranjčara skoro podjednako. Isti tip igrača, šmekera, lucidan, sa mnoštvom ideja. I paker i strijelac. Počivaj u miru šmekeru. 

- Gledao sam ga protiv moje Zvezde bio je veliki majstor i fer igrač. Laka mu crna zemlja. 

Učitaj još novosti